MANDAL: — Hva styrer Amfis senterleder med på fritiden?

— Vi har familiehytter både på Bortelid og på Hille utenor Mandal. I sommerferien forsøker vi å få en del tid på sjøen østover, men jeg liker fjellet også. Som gammel Røde Kors-mann blir det en del ski- og fotturer når vi er på hytta på fjellet. Ellers er jeg med på Jan Johannessens morgentrim i Turnhallen to ganger i uka. Det er en fantastisk start på dagen, og er absolutt å anbefale.

35 butikker

— Men siste tiden har kanskje den planlagte utvidelsen av Amfi-senteret i Mandal tatt mest tid?

— Absolutt. Særlig moro var det at både Hennes & Mauritz og Claes Olsson vil etablere seg. Det er i seg selv med på å lokke til seg flere forretninger, og når senteret står klart vil vi igjen sette fart på Mandal.

— Så du har flere sterke kort i ermet?

— Ja, men ikke så sterke som de to nevnte. Men butikker innen hus, hjem og interiør vurderer senteret, og flere andre bransjer gjør det samme. Mens vi i dag har 16-17 butikker, får vi etter utvidelsen ca. 35 butikker. Mandal vil få et solid løft.

Kjemper mot Sørlandsparken

— Men Lyngdal blir en tøff konkurrent når de nå etablerer et kjempesenter like ved E 39?

— Det har det alltid vært, men det er i første rekke Sørlandssenteret som utgjør den store lekkasjen for oss. I Lyngdal har de for eksempel bare én møbelforretning, mens du finner alle kjedene i Sørlandsparken.

Flyttet til Vestnes

— Du har selv vært på flyttefot den senere tid?

— Ja, vi solgte huset i Moneslia vest for byen, og kjøpte sentralt hus på Vestnes. Selv var jeg ikke så veldig for å forlate sjøutsikten, men kona og barna ønsket det slik. Nå i ettertid ser jeg jo at det er veldig praktisk å bo så sentralt. Dessuten bruker vi turløypene i Furulunden langt mere nå enn før, både til gåring og sykling.

— Er du aktiv i noen forening, eller blir det mest jobb og trim?

— Ja, i flere år var jeg leder for Røde Kors hjelpekorps, blant annet de årene vi bygde hjelpekorpsets hytte på Ljosland. I Røde Kors traff jeg for øvrig kona mi. Men nå er jeg leder for Losje Celyn her i Mandal, og vi holder til på Druidenes hus på Frøysland. Der er vi 74 medlemmer som samles med jevne mellomrom.