OSLO: Ropstad er KrFs justispolitiske talsmann og når partiet legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag er det satt av 250 millioner kroner ekstra til denne sektoren.

— Jeg er bekymret for barns rettssikkerhet, derfor er vi opptatt av at en del av disse pengene skal gå til å redusere ventetiden ved landets barnehus, sier Ropstad.

Han er spesielt bekymret for at ventetiden i Kristiansand er på 80 dager, høyest i landet. Snittet ligger på 63 dager.

— Straffeloven krever at barna skal avhøres innen 14 dager, likevel er ventetiden i snitt på 80 dager i Kristiansand, som er verst i landet, sier Ropstad.

— I saken fra Risør kommer det fram at barna har ventet i 201 dager. Det forteller meg at kapasiteten hos politiet må styrkes.

Ropstad peker på det uheldige med den lange ventetiden er at man får ikke startet en god oppfølging av barna, i frykt for å påvirke. - Psykologer forteller at dette er svært uheldig for barna. Jeg mener politiet må oppfylle loven og prioritere barna høyere i slike saker.

— Ifølge Statistisk sentralbyrå blir det i 2011 anmeldt 4 600 seksuallovbrudd, av disse er 874 seksuell omgang med barn. Barnehus er et tverrfaglig kompetansesenter for barn som har vært utsatt for vold og seksuelle overgrep. Her skal dommeravhør av barn foretas, og det skal skje innen to uker.

Derfor er det viktig at vi nå sørger for at det skjer, sier Ropstad.

Ropstad og KrF prioriterer også i sitt budsjett mer penger til ikt-satsing i politiet, og også mer penger til katastrofeøvelser og forebyggende arbeid.