KRISTIANSAND: — Det meste av dette er oppussing vi som huseier uansett måtte ha gjort, og kostnadene har egentlig lite med kronprinsparet å gjøre, sier prosjektleder og eiendomsforvalter i Kristiansand Eiendom Per Christian Nygård til Fædrelandsvenne.

Store vannskader etter kald vinter er en grunn til kostnadene. Dette dekker forsikringen. Samtidig er det oppdaget råte i villaen, og kommunen fant det nødvendig å få reparert det i samme slengen som vannskaden.

— I tillegg har Slottet bedt om noe mindre oppussing og malerarbeid. Dette dekkes av Slottet selv, det er bare mindre beløp, sier Nygård.

Samtidig er det mye som tyder på at det ikke blir noe innegjerding av den kongelige leie-eiendommen i år. Slottet har ennå ikke sendt søknad om å få bygge noe.

— Dermed kan det ikke bli noe før langt ut på høsten, tidligst, vil jeg anta. Vi vet ikke hva slags gjerde det formelt blir søkt om, men avtalene er jo å begrense det mest mulig. Men gjerdet må være så høyt at dyr, for eksempel sauer, ikke kan hoppe inn. Hvis det skal være kameraer som ser bevegelse, kan vi ikke ha dyr inn på den kongelige eiendommen, sier Nygård.

Det er også avtalt at det skal bygges en mindre vaktbu for sikkerhetsstyrkene. Den skal visst ikke bli på mer enn rundt 20 kvadratmeter.

— Eksakt størrelse får vi når Slottet sender formell byggesøknad, sier Nygård.

Når søknaden kommer vil det også vise seg hvor langt inn i 100-metersbeltet nybygget kommer.