LILLESAND: Det går fram av en pressemelding Aust-Agder fylkeskommune har sendt ut i dag. Der står det at det i dag har vært telefonmøte mellom statsråd Magnhild Meltveit Kleppa og fylkesordfører i Aust-Agder, Laila Øygarden.

LES OGSÅ: Reagerer på forslag om ny bomstasjon

Kleppa bekreftet innholdet i notat fra departementet datert 4. juni om at de ville følge opp et eventuelt forslag om justering av dagens bompengeordning på E18 med en positiv innstilling overfor Stortinget med sikte på behandling høsten 2010. Det er enighet om at ordningen primært skal dekke midler som sikrer videre planlegging,.

Fylkesutvalget vil i møte 22/6 ta stilling til om fylkeskommunen skal ta ansvar for å forskuttere nødvendige midler som vil sikre videre planarbeid på E18 i 2010. Der vil fylkesrådmannen også foreslå at forslaget om ny bomstasjon på nye E18 skal sendes ut på høring til aktuelle kommuner.

Blant andre ordfører Per Sigurd Sørensen i Kristiansand, reagerte kraftig på at verken han eller andre i kommunen var blitt orientert om planene.

I pressemeldingen står også følgende å lese:

Det har i ulike medier de siste dagene vært skrevet at midlene skal gå til bygging av E18 Arendal – Tvedestrand. Det presiseres at det kun er tale om å skaffe midler som gjør at planarbeidet kan startes opp igjen slik at en kan sikre godkjent plan og at prosjektet kan bli behandlet i forbindelse med Nasjonal transportplan 2014— 2023.