VENNESLA: — Oppsigelsesbrev er sendt ut til våre cirka ti ansatte, og vi stenger når oppsigelsestiden er løpt ut. Det vil skje tidlig i høst, opplyser styreleder Per Anders Havnes på spørsmål fra Fædrelandsvennen

Havnes sier det ikke ligger dramatikk i nedleggelsen, utover at bedriften har hatt en tung utvikling de siste årene.

— Eierne har over langt tid vist stor grad av oppofrelse. De har jobbet hardt og har satset mye for å snu utviklingen, dessverre uten å lykkes. Markedet preges mer og mer av masseproduserte dører, og Vennesladøren er blitt mindre og mindre etterspurt, sier styrelederen.

På det meste solgte Vennesla Trevarefabrikk over 20.000 dører i året. I fjor var dette redusert til rundt 5000. ## Familiebedrift

Vennesla Trevarefabrikk AS eies av tvillingbrødrene Ivar og Odd Reinhardtsen og søsteren Unni G. Pedersen gjennom selskapet Vennesla Trevarefabrikk Eiendom AS.

Odd Reinhardtsen vil ikke snakke om nedleggelsen av familiebedriften og sier at ingen av eierne ønsker å kommentere saken nå. Han begrunner det med at kundene ikke er informert ennå.

Det er produksjonsselskapet som legges ned. Eiendomsselskapet eller morselskapet vil fortsette. Dette selskapet sitter fortsatt på betydelige verdier, selv om egenkapitalen er halvert de siste årene, og nå er på drøyt seks millioner kroner. Eiendommen på Storevold er på flere dekar og produksjonslokalene er store.

Styreleder Havnes håper å komme i kontakt med interessenter som kan overta maskinparken på Storevold, eller aller best noen ønsker å starte ny drift i lokalene.

Halvert omsetning

Omsetningen i Vennesla Trevarefabrikk AS er mer enn halvert de siste årene, fra 14 millioner i 2007, til 6,7 millioner kroner i fjor. I fjor ble det underskudd på 1,1 millioner kroner. I samme periode er antall ansatte halvert fra rundt 20 til dagens ti.

Også i eiendomsselskapet har inntjeningen gått ned, fra millionoverskudd i 2007 til et årsresultat på minus 2,2 millioner kroner i fjor.

Vennesla Trevarefabrikk ble startet at Rolf Reinhardtsen i 1954, og har hele tiden holdt til på Storevold nederst i Eikelandsdalen. Fra 1979 har bedriften drevet utelukkende med produksjon av dører.