BAMBLE: Vedtaket om å ikke tillate drive-in-løsningen fikk flertall med én stemmes overvekt i kommunestyret torsdag kveld.

– Jeg kommer sterkere tilbake. Jeg skal få til dette her. Jeg gir meg ikke med dette, sa Ottersland da avgjørelsen falt, skriver Porsgrunns Dagblad.

Striden dreier seg om en trafikkløsning som innebærer at bilister kan få servert mat fra restauranten Bergbys. Flertallet i kommunestyret mente dette kunne være farlig for myke trafikanter, ettersom bilistene må passere gang— og sykkelveien for å komme frem til lukene.

Saken, som har vært diskutert i over et halvt år, har vakt stor oppmerksomhet i Bamble. Ikke minst etter at Porsgrunn Dagblad skrev at Ottersland forsøkte å presse politikerne ved å droppe en planlagt donasjon til Frelsesarmeen. Onsdag kunne samme avis melde at Ottersland likevel donerer 100.000 kroner til organisasjonen.

– Jeg hadde tenkt å gi pengene uansett, og nå håper jeg bare politikerne er like ærlige som Frelsesarmeen når de skal stemme i kveld, og ikke stemmer på bakgrunn av hva deres politiske venner sier og gjør, sa Ottersland.

At Ottersland donerer penger uansett ble klart samme dag som investoren ble sterkt kritisert av kommunestyrepolitiker Ole Roger Dyrkorn (Rødt). Dyrkorn mente Ottersland benyttet seg av mafiametoder i sitt forsøkt på å få til drive-in-løsningen.