KRISTIANSAND: Politiet fikk onsdag kveld inn meldinger om at det var sett flere personer med Mongols-symboler på klærne i Kristiansand sentrum. Dette førte til at politiet intensiverte sin spaning.

Torsdag formiddag slo politiet til mot et rom på hotell Caledonien i Kristiansand sentrum, fordi det var sikker informasjon om at den etterlyste svensken bodde der.

Tre personer ble pågrepet.

— Vi hadde en væpnet aksjon cirka klokka ti. I forbindelse med aksjonen ble tre stykker pågrepet på et hotellrom på Caledonien. En av dem var etterlyst på bakgrunn av et væpnet ran i Sverige, sier operasjonslederen i Agder politidistrikt.

Da et relativt stort antall politifolk slo til torsdag formiddag, oppholdt den etterlyste svensken seg på rommet sammen med to norske menn, 32 og 46 år gamle. Disse to er fullverdige medlemmer i motorsykkelklubben Mongols, som politiet mener består av kriminelle medlemmer.

Ran av dagligvarebutikk

Den svenske statsborgeren er etterlyst for å ha begått et væpnet ran mot en dagligvarebutikk i Oxelösund i Sør-Sverige 30. juli.

— Basert på de opplysninger vi selv hadde, og informasjon fra svensk politi, var vi ganske sikre på at det var den etterlyste svensken som bodde på Caledonien, opplyser førstebetjent Øystein Jørgensen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

De to nordmennene som var på rommet har tilhold på Østlandet. 46-åringen er løslatt, og er sjekket ut av saken i forhold til kriminelle forhold.

32-åringen satt torsdag ettermiddag fortsatt i arresten ved Kristiansand politistasjon. Han har erkjent bruk av hasj under oppholdet i Kristiansand. Politiet gjennomførte torsdag ettermiddag en ransaking i 32-åringens bolig i Telemark.

Den 22 år gamle svenske statsborgeren har også erkjent at han har brukt narkotika i Kristiansand. Han er ikke fullverdig medlem av Mongols, men såkalt prospect.

Mongolseffekter

På rommet og i bilen til 22-åringen fant politiet store mengder Mongols-effekter. I bilen ble det også beslaglagt mindre mengder hasj.

Da Mongols-gjengen var "på byen" i Kristiansand onsdag kveld hadde de følge av et lokalt medlem av Mongols, og to andre fullverdige medlemmer uten tilknytning til Kristiansand.

Den 22 år gamle etterlyste svensken skal i utgangspunktet utleveres til Sverige. I påvente av alle formaliteter knyttet til utlevering blir han sittende i politiarresten i Kristiansand, eventuelt varetektsfengslet.