KRISTIANSAND: — Denne saken er av så prinsipiell karakter at det ikke holder at den blir vedtatt av 13 representanter i formannskapet. Den må behandles i bystyret. Disse brakkene er samtaleemne i hele byens befolkning og diskuteres rundt lunsjbord på alle arbeidsplasser, sier Vidar Kleppe til Fædrelandsvennen.

Sa ja til brakker

Tirsdag kveld gikk helse— og sosialstyret i Kristiansand inn for oppføring av toalett- og dusjfasiliteter for tiggerne på KMV-tomta vest for sentrum. Bevilgningen har en ramme på 300.000 kroner.Saken ble avgjort med knappest mulig flertall. Fem stemte for, fire imot.

Onsdag denne uken skal saken opp i formannskapet i Kristiansand. Med utgangspunkt i dagens vedtak og formannskapets politiske sammensetning vil trolig også formannskapet gå inn for bevilgningen.

Kristelig folkeparti, Arbeiderpartiet og Sosialistisk venstreparti stemte for i helse- og sosialstyret. KrF og Ap har alene flertall i formannskapet. I tillegg sitter Venstres Dag Vige i formannskapet. Han har snakket varmt om sanitæranlegget.

Behandles i bystyret

Demokratenes leder har tirsdag kveld sendt ordfører Arvid Grundekjøn en e-post hvor han ber om at saken blir behandlet i bystyret.— Jeg var nesten sikker på at denne saken skulle avgjøres i bystyret. Det dreier seg om bevilgning på 300.000 kroner. Det forundrer meg at formannskapet er satt til å fatte den endelige beslutningen, sier Kleppe.

Som følge av Kleppes brev vil det trolig bli votert i bystyret 25. april over hvorvidt saken skal løftes til kommunens høyeste beslutningsorgan. Får Kleppe flertall for sitt forslag, kan saken havne på sakskartet under neste bystyremøte 23. mai.

- Fluepapir for tiggere

Vidar Kleppe er svært kritisk til at kommunen skal bruke penger på en sanitærbrakke til tiggerne. Han mener pengene i stedet bør brukes på byens bostedsløse.

— Det er politisk uklokt, og vil medføre at sommerbyen Kristiansand blir et paradis og fluepapir for tiggere, sa Vidar Kleppe til Fædrelandsvennen i forrige uke.Det er rådmannen på oppdrag fra politikerne som har utarbeidet forslaget om en sanitærbrakke på KMV-tomta. Anlegget skal drives av frivillige organisasjoner.

Kleppe har tidligere hatt flere interpellasjoner i bystyret hvor han har foreslått å forby aggressiv tigging i byen.