KRISTIANSAND: Fra 1. januar blir Solheim medlem av Strømmestiftelsens råd, skriver Strømmestiftelsen i en pressemelding. Rådet har som oppgave å gi råd til bistandsorganisasjonens styre.

Generalsekretær i Strømmestiftelsen, Øyvind Aadland, er strålende fornøyd med å ha fått den tidligere SV-politikeren med i arbeidet.

— Vi ønsker at rådet skal være en think thank. Vi tror Solheim med sine perspektiver på ting kan bli en viktig ressursperson. Vi har en ganske bred sammensetning i rådet, noe som gir oss faglig dyktige mennesker vi kan spille på. De gir oss råd om hvordan vi kan satse best mulig, sier Aadland til Fædrelandsvennen.

Rådet ledes av Kurt Mosvold og blant dagens medlemmer finner vi KrF-politiker Dagrun Eriksen og tidligere nærings- og helseminister Ansgar Gabrielsen.

- Solheim var en inspirator

Ideen om å rekruttere Solheim, som er påtroppende leder i OECDs utviklingskomité, kom etter at han holdt et foredrag for stiftelsens ledelse i vår.

— Solheim holdt et veldig interessant foredrag. Han var utrolig inspirator for mange i bistandsmiljøet da han var bistandsminister og han var aldri for høytidelig til å plukke opp telefonen når vi ringte. Jeg kunne sende ham en sms og få timer senere var han på tråden, uansett hvor han befant seg hen i verden. Han var alltid vennlig og veldig inspirerende, sier Aadland.

Vollebæk inn i styret

Solheim er ikke den eneste prominente nyanskaffelsen stiftelsen har sikret seg. Tidligere utenriksminister og nåværende høykommissær for nasjonale minoriteter i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), Knut Vollebæk, skal sitte i stiftelsens styre fra nyttår.

I STYRET: Tidligere utenriksminister Knut Vollebæk blir medlem av styret i Strømmestiftelsen, etter å ha sittet som rådsmedlem i samme organisasjon i flere år. Foto: Rønneberg, Kristoffer

— Vollebæk har sittet i rådet et par perioder og har slik fått god innsikt i stiftelsens arbeid. Han vet hva organisasjonen står for og har et godt utgangspunkt for å bli et aktivum i styret, sier Aadland.Professor Svein Gunnar Gundersen ved utviklingsstudier ved Universitetet i Agder og Kristin Andresen blir også nye rådsmedlemmer fra nyttår. Hege Wallevik, forsker ved Agderforsking, tar følge med Vollebæk inn i stiftelsen styre.

- Vanskelig med bistand

Øyvind Aadland mener alle de nyankomne vil være med på å styrke bistandsorganisasjonens arbeid.

— Vi skal hjelpe mennesker som har det vondt, men det skal gjøres profesjonelt og skikkelig. Å drive med bistandsarbeid er utrolig vanskelig og vi er opptatt av å gjøre dette på rettighetshavernes betingelser. Dette er også bakgrunnen for at vi har regionalkontorer ute i verden. Det er viktig å ta rettighetshaverne på alvor, sier Aadland.