MANGE UTE: Her er en av flere skiløpere som hadde tatt turen til Kjåvann tirsdag og runden rundt Naspevarden. Foto: Frode Lindblom
FASTE SPOR: Kulda sørger for at det er faste, fine spor rundt i skiløypene i regionen. Foto: Frode Lindblom

VENNESLA: Vinteren har festet grep om Sørlandet. Snøen som lavet ned sist søndag har lagt grunnlag for at nær samtlige skiløyper i Agder nå er preparert.

I Vennesla hadde mange lagt turen om Naspevarden tirsdag. Den rundt 13 kilometer lange rundløypa er kjørt med dobbelt spor. Sporene er faste og fine, men fortsatt litt lite snø enkelte steder.

Med gjennomslag av barmark bør man passe på i utforkjøringer. Runden rundt Moseidvarden er foreløpig ikke tråkket. I lysløypa på Smååsane er det derimot flotte forhold for begge stilarter.

I Kristiansand er alle lysløyper oppkjørt. Her varierer snødybden mellom 10 og 20 centimeter.

MANGE UTE: Her er en av flere skiløpere som hadde tatt turen til Kjåvann tirsdag og runden rundt Naspevarden. Foto: Frode Lindblom

Lysløypa i Jegersberg er preparert for begge stilarter. Det samme på Dønnestad, Hellemyr og Strai.På Sukkevann og Baneheia er det kjørt med skuter for klassisk. Også Sødalsveien mellom Universitetet i Agder og Gill er tråkket for begge stilarter.

På Høgås i Evje og Hornnes er det nå mellom 40 og 50 centimeter snø. Her er alle løyper åpne for klassisk og skøyting. I Birkenes meldes det også om supre forhold på Øyna— og Toplandsheia med over 40 centimeter snø.

Er du redd for at snøen skal smelte bort, er frykten ubegrunnet. Ifølge yr.no skal vinteren vare, i første omgang fram til 20. desember med temperaturer ned mot minus 10 grader, med unntak av noen dager neste uke, hvor gradestokken vil krype opp mot null grader.