KRISTIANSAND: — 33-åringen har i avhør tilstått at han står bak 16 forskjellige tyverier fra restaurantgjester i de fem byene. Fremgangsmåten er at de vokter på folk som står i betalingsterminalene og får med seg pinkoden til kortet. Senere blir kortet stjålet, ofte i trengselen som oppstår. Deretter blir kortet brukt i minibanker i nærheten. Vi har bilder som knytter tre av de fire siktede til uttak i minibanker, sier etterforskningsleder Frode Smith ved allmennavsnittet på Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

De fire siktede i saken ble pågrepet 7. og 8. oktober i Kristiansand, etter at de hadde stjålet kort og tappet kontoer fra gjester på utestedet Harveys.

Ulovlig i Norge

33-åringen, som har oppholdt seg ulovlig i Norge de siste seks årene, har bidratt til at det er tatt ut i overkant av 80.000 kroner på kortene som er stjålet. Noen av kortene er ikke tappet, fordi koden som er brukt har vært feil.

En 21 år gammel rumensk kvinne har tilstått å ha stått bak uttak av penger fra 14 stjålne kredittkort i de fem byene. Politiet har bilder av 33-åringen og kvinnen når de er i ferd med å ta ut penger fra en minibank i Bergen.

En 19 år gammel kvinne og en 25 år gammel mann, også de fra Romania, skal avhøres senere i uka. Den 19 år gamle kvinnen har tidligere under fengslingsmøtet delvis erkjent at hun har tatt ut penger fra minibanker.

Frode Smith.

— Politiet mener å ha bevis for at alle de fire har vært sammen om korttyveriene. De sakene vi nå har avklart er tyverier som er begått i perioden fra slutten av august fram til de ble pågrepet i Kristiansand 7. oktober, forteller seksjonsleder Smith. Alle sitter varetektsfengslet.

Taktisk etterforskning

Politiet antar at de fire kan stå bak flere tyverier enn de som er anmeldt til nå hos politiet. Det var tekniske spor og taktisk etterforskning som førte til det politiet betegner som en oppklaring av saken.

— Vi har et håp om at alle sakene mot de fire kan bli raskt pådømt. For de som er avhørt og tilstått kan det ligge an for tilståelsessaker, sier Smith.

Etter endt soning vil de fire bli utvist fra landet.