KRISTIANSAND: — Det aller viktigste er at KrF er tydelig på at vi vil ha en ny regjering. Da må vi også åpne for andre alternativer enn Høyre og Venstre - og her på Sørlandet er jeg overbevist om at landsstyrets vedtak om å åpne for Frp er helt nødvendig for at vi skal få økt støtte, sier Grøvan, som er fylkesleder i Vest-Agder KrF.

I undersøkelsen som Sentio har gjort for Nationen, svarer 53 prosent av KrF-velgerne at de vil ha en regjering der KrF, Venstre og Høyre inngår, sammen eller alene. 26,6 prosent støtter ulike regjeringskonstellasjoner der både KrF og Senterpartiet inngår, mens bare 6,6 prosent støtter en regjering med Frp.

— Andre målinger gir andre tall. Det er forskjeller i landsdelene. Her på Sørlandet mener jeg det er avgjørende at vi er klare på ny regjering, samt tydelige på at vi står for for egen politikk og vårt eget program, sier Grøvan.KrF-leder Knut Arild Hareide sier tallene er som ventet.

— Det viktigste for oss er å få til et regjeringsskifte. Om KrF blir med i regjering, er det større uvisshet rundt. Det er lite sannsynlig at KrF går i regjering med Frp, til det er den politiske avstanden for stor, sier han til NTB

Landsstyret i KrF vedtok enstemmig forrige lørdag at partiet skal gå til valg for å bytte ut den rødgrønne regjeringen, men det presiseres at det er svært lite sannsynlig at KrF vil sitte i regjering med Frp.