Familien til Robert Liland mener at kommunen ikke gjorde nok for å stoppe mobbingen.

— Til nå har ansvaret vært plassert på Roberts skuldre. Ansvaret, skylden og skammen. Det skal tilbake til kommunen, som ikke gjorde sin jobb, sier hans mor, Ann-Kristin Liland til NRK.

En sakkyndigrapport fra psykiateren viser at 22-åringen har fått 30 prosent varig medisinsk invaliditet som følge av mobbingen, som han ble utsatt for mens han gikk på Tinntjønn skole fra 2003 til 2005. 22-åringen prøvde å ta sitt eget liv på grunn av mobbingen.

— Jeg var ferdig. Jeg hadde ingenting mer å gå på, det var tomt, har Liland tidligere sagt til NRK om tiden før selvmordsforsøket.

Moren er særlig kritisk til at sønnen måtte konfronteres med mobberne.

— Etter hver gang de hadde gjort dét, så fikk han svinejuling, fordi han var en sladrehank. Det syntes jeg var det verste, sier Ann-Kristin Liland.

Familien mener at kommunen bør innrømme skyld og utbetale 900.000 kroner i erstatning. Hvis ikke blir det rettssak.

Rådmann i Søgne, Kim Høyer Holum, mottok kravet tirsdag.

— Vi ønsker selvfølgelig å gå grundig inn i saken og se hva som er av dokumentasjon, så får vi komme tilbake til saken når vi har sett på dette, sa Holum til NRK tirsdag kveld.

I februar i år ble Kristiansand kommune dømt til å betale en mann 900.000 kroner etter at han hadde blitt mobbet gjennom flere år mens han gikk på Hellemyr skole.

Robert Lilands advokat mener at Liland har en god sak, og at det er mange paralleller til saken i Kristiansand.