MANDAL: — Vi er fornøyde med at alle pc-ene nå er på plass, og vi er glad for å kunne sette sluttstrek i saken, sier kommunalsjef for oppvekst i Mandal kommune, Erik Tronstad.

Det var i vår at flere foreldre til elever på ungdomstrinnet aksjonerte mot Mandal kommune ved ikke å levere tilbake elevens pc til skolen. Stram økonomi førte til at kommunen måtte endre pc-ordningen, en

ordning som tidligere tillot eleven å disponere skolens pc gjennom tre år. Den nye ordningen innebærer at pc-en er stasjonert på skolen, og at to elever deler på en pc. Tiltaket ble ikke godt tatt i mot, og i starten var det mange som ikke leverte tilbake pc-en. Etter hvert ble stadig flere maskiner levert, og etter ferien varslet kommunen at de ville kreve erstatning fra de som ikke hadde levert.

— Siste maskinen ble levert i forrige uke, og om kort tid vil maskinene være klare til bruk for elevene. En stor andel av maskinene måtte til reparasjon, så det har tatt lenger tid enn vi først hadde regnet med, sier Tronstad.

Rundt 420 maskiner er nå klargjort og satt i skap, og nesten halvparten har vært inne til større eller mindre reparasjoner.