GRIMSTAD: 34-åringen hadde bare noen timer i forkanten kidnappet en vekter og holdt ham sjakk ved hjelp av pistol i fire timer. Etter at vekteren og en annen ble sluppet fri, kjørte 34-åringen sammen med en ett år eldre kvinne til Grimstad. Helt tilfeldig ble den eritreiske kvinnen offer for en nærmest sammenhengende tortur i to timer i sin egen leilighet før hun klarte å løpe ut. Kvinnen var nettopp kommet fra søndagsmøte i Frikirken i Grimstad.

De tiltalte ringte på døra, og kvinnen ville gjerne toalettet. Det var starten på voldsutøvelsen.

Ifølge kvinnene forklaring ble hennes hode dunket i gulvet. Hun ble forflyttet fra rom til rom ved at de blant annet dro henne i håret. Den tiltalte kvinnen puttet hodet hennes opp i toalettskåla og trakk i snora. Mannen hentet en kniv og begynte skjære fingrene til blods. Hun ble slått og sparket over hele kroppen. Den 40 år gamle kvinnen ble bakbundet. En pistol ble puttet inn i munnen hennes, men utløsermekanismen virket ikke. Det ble avfyrt to andre skudd i leiligheten. Kvinnen ble tvunget inn i dusjen og spylt. Hun hadde samlet noe hellig jord i en boks på soverommet. Denne jorden ble tømt over ansiktet og munnen. I tillegg til dette ble kvinnen voldtatt. Det ble også stjålet verdigjenstander.

Les flere artikler fra rettssaken:

Ville leve i fred

Da hun forklarte seg i Kristiansand tingrett i går fortalte kvinnen at hun kom til Norge for å bo i et fredelig og demokratisk land. Ett år etter at hun kom til Grimstad opplevde hun å bli tilfeldig offer for det som i tiltalen mot de to gjerningspersonene blir betegnet som mishandling.

Da kvinnen første gang forsøkte å komme seg ut av et vindu i leiligheten, ble hun dratt tilbake av de to. Etter hvert klarte hun å rømme til et nabohus, der en lege tilfeldig bodde.

Kvinnen lå på sykehus i 12 dager etter mishandlingen.

Under forklaringen i retten ble de to tiltalte henvist til tilhørerplass helt bakerst i rettslokalet, slik at det ikke var noen øyekontakt mellom offeret og gjerningspersonene.

Beklaget det som skjedde

Advokat Odd Holck-Steen, som er forsvarer for den tiltalte kvinnen, fortalte i går den eritreiske kvinnen at hans klient dypt beklager det hun har gjort, og er meget lei seg for det som fant sted.

Også advokat Per Ivar Hessen forklarte kvinnen at hans klient, den 34 år gamle mannen, sterkt beklager det han gjorde mot kvinnen.

– Han håper det går deg vel i fremtiden.

– Jeg lever jo, men jeg er en dødende person inne i meg, sa den fornærmede kvinnen.

Flyttet

Kvinnen har flyttet til ny leilighet, men tør ikke å gå alene og er redd. Hun fortalte i retten tirsdag at hun nå er avhengig av smertestillende tabletter på grunn av skadene etter voldsutøvelsen. Hun har også fått fysiske plager. Kvinnen går til fast medisinsk behandling både i forhold til de fysiske skadene og den psykiske ettervirkningen.

– Jeg har vondt hele tiden, og kan ikke lenger gjøre det jeg har lyst til og vil.