Foto: Tor Erik Schrøder

KRISTIANSAND: Gundersen åpnet talen med å fortelle om Kristiansand hvor Høyre, Ap og sentrum ofte har samarbeidet på tvers av politiske skillelinjer til beste for byen.

— Skal jeg tolke Høyres nye ordførerkandidat rett, så kan disse dagen snart være over. Hvis han blir borgermester i Kristiansand, sa Gundersen fra talerstolen på Torvet.

Så fortsatte hun:

— Her har vi en mann som helst vil tituleres som borgermester. Ordfører blir for demokratisk sier han selv.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat brukte mye av talen på å rekke ut en hånd til sentrumspartiene i Kristiansand. Hun tegnet et bilde av tydeligere politiske skiller mellom høyre- og venstresiden i de kommende årene.

— Vi åpner døra for et fortsatt samarbeid i sentrum. I et sentrum hvor det er plass til politiske tanker og ideer, tuftet på venstresidens idealer om frihet, likhet og solidaritet mellom mennesker, sa hun.

Mot slutten av talen tok hun fatt i det hun tror kommer til å bli de store skillene i politikken mellom et tydeligere borgerlig flertall og en Ap/sentrum ledelse.

— Skal vi ha en mørkeblå ledelse av byen eller rød ispedd alle regnbuens farger? En politikk som gavner alle eller de få? Skatteletter eller bedre velferdstjenester?

Retorikken høstet applaus fra de rundt 400 som var møtt fram på Torvet for å overhøre talen.