KRISTIANSAND: Tre menn i begynnelsen av 20-årene er siktet for ran etter at de forrige helg truet til seg penger fra en jevnaldrende kristiansander.

Mennene skulle gi offeret skyss, men stoppet i stedet bilen ved minibanken til Sparebanken Pluss i Marviksveien.

Oppga koden

— Da han skulle betale for turen, ble han truet til å gi fra seg bankkortet og koden. I minibanken tok gjerningsmennene ut penger fra kortet, mens mannen ble truet til å sitte i bilen. Mannen ble truet både verbalt og noe fysisk, opplyser politiadvokat Cecilie Pedersen Hille ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ranet ble anmeldt søndag, og de tre siktede ble pågrepet de neste dagene.

— De ble pågrepet en og en, og tatt inn til avhør, sier Pedersen Hille.

Løslatt

Torsdag ble alle løslatt, da det ikke forelå fare for bevisforspillelse eller gjentakelse. Etterforskerne avventer nå rapport fra tekniske undersøkelser av minibanken, samt kontoutskrift, telefonlogg og bilder fra overvåkningskameraet ved minibanken.

— Alle tre er siktet for ran, sier Pedersen Hille.

- Hvor mye penger fikk de med seg?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, men det er ikke snakk om veldig mye, sier hun.

Kjente ikke mennene

De tre mennene beskrives ikke som kjenninger av politiet, men har ifølge politiadvokaten «vært borti politiet før». Ransofferet kjente ikke mennene da han satte seg inn i bilen.

— Han skulle bli kjørt til et eller annet sted, men det er sprikende forklaringer på hvor han ble plukket opp. Det kan tyde på at han satte seg inn i bilen på østsiden av byen. Om de sa at de ville kjøre ham for å være snille med ham, vet jeg ikke, sier Pedersen Hille.