FARSUND: Aktor la ned påstand om fengsel i henholdsvis åtte, ni og ti måneder. Retten mente at straffeforslaget var korrekt. Straffene ble gjort ubetinget, med unntak for den ene tiltalte, en 27-åring, som fikk 14 dager av straffen gjort ubetinget. Mannen ble dømt til ti måneders fengsel. Mennene må i fellesskap betale 300 kroner i erstatning og 30.000 kroner i oppreisning til voldsofferet.

Det var 16. juli i fjor at tre menn oppsøkte 34-åringen og krevde at han måtte bli med dem. Mennene fortalte at de ville snakke, men først da de truet med å sende Hells Angels mot 34-åringen, fulgte han med dem. Årsaken til besøket var en angivelig gjeld på 20.000 kroner.

I en leilighet i Farsund, startet voldsmarerittet for 34-åringen. Mannen ble gjentatte ganger slått og sparket, blant annet i hodet og ansiktet.

Truet med barnedrap

Den massive mishandlingen startet med at den ene tiltalte tok kvelertak på offeret, for deretter å fike til ham. Kort tid senere ble offeret tildelt mange slag og spark mot hodet og overkroppen. Sparkene ble rettet mot mage, bryst og armer.

Trusler om voldtekt av kjæresten, drap og brenning av barnet hans og drapstrusler mot tiltalte sto de tre tiltalte mennene bak. I retten ble mannens forklaring funnet troverdig.

Fikk varslet politiet

Etter å ha mishandlet mannen i to timer, ba de tre tiltalte mennene om at kjæresten til 34-åringen brukte sitt kredittkort for å ta ut penger. De ville ha 10.000 kroner samme kveld og like mye neste dag.

Voldsofferet klarte etter hvert å stikke av fra stedet og tok seg inn ved et firma i nærheten. Der fikk han tilkalt politiet. Ved sykehuset i Kristiansand ble det konstatert punktert lunge, kutt under øyet og brukket ribbein.

Retten mente at volden ble utført av mennene i fellesskap, og kom fram til at det gjorde handlingen ekstra alvorlig.

– Volden ble begått under særdeles skjerpende omstendigheter, særlig ved at den var planlagt, ble begått av flere i fellesskap og hadde karakter av mishandling, heter det i dommen fra Lister tingrett.