KRISTIANSAND: Etter det fvn.no forstår ble de to pågrepet torsdag, etter at politiet hadde gjennomført en godt planlagt aksjon mot en leilighet i Kristiansand sentrum.

De to pågrepne skal eie leiligheten i fellesskap, og det er derfor begge ble fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett fredag.

— De to ble begjært varetektsfengslet i to uker begrunnet med fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Vanja Bruvoll til fvn.no fredag kveld.

Fengslingen innebærer også brev- og besøkskontroll.

Lukkede dører

Påtalemyndigheten vant dermed frem med sin begjæring om restriksjoner, slik de ytret ønske om i en uttalelse til fvn.no tidligere i dag.

– Politiet har bedt om at rettsmøtet går for lukkede dører av hensyn til etterforskningen, og vi kommer også til å be retten om at de to skal ilegges restriksjoner i fengslingsperioden, dersom vårt krav om varetekt blir imøtekommet av tingretten, sa politiinspektør Nils Grønås, leder av påtaleseksjonen ved Agder politidistrikt.

– Av den grunn kan jeg heller ikke kommentere saken ytterligere, la han til.

Russiske kvinner

Etter det fvn.no forstår kom politiet over to russiske kvinner som skal ha drevet salg av seksuelle tjenester fra leiligheten de to siktede eier.

Dermed mener politiet at disse måtte være kjent med at det ble drevet ulovlig prostitusjon i leiligheten, og de siktes derfor etter straffelovens paragraf 202 for å ha bidratt til å formidle prostitusjon.

Politiet driver så vidt fvn.no forstår en aktiv overvåking av de nettsteder hvor prostituerte tilbyr sine tjenester. I en kombinasjon med tips og spaning har dette bidratt til politiets aksjon denne uka.

De to som er siktet i saken nekter straffskyld.