LINDESNES: – Det viste seg faktisk å bli dyrere for oss å selge dem enn å beholde barnehagene i kommunalt eie, sier ordfører Janne Fardal Kristoffersen.

Hvordan regnestykket er blitt slik, kan hun ikke gi noen fullgod forklaring på. Men i følge administrasjonen ville kommunens utgifter ha økt med 423.000 kroner i året ved å selge til private.

Foran siste kommunestyre hadde flertallet med Høyre, Venstre og Pensjonistpartiet kommet med forslaget om å selge de kommunale barnehagene på Vigmostad og Båly. – Å overlate barnehagedrift til private har vært lønnsomt i svært mange andre kommuner, påpeker Kristoffersen.

Forklaring

Men altså ikke i Lindesnes, og flertallet trakk forslaget da regnestykket kom på bordet. – Jeg har bedt om nærmere forklaring på hvordan dette er mulig, men det har selvsagt å gjøre med de tilskudd som også private barnehager skal ha fra kommunen, sier Kristoffersen.

Forslaget ble møtt med heftige protester fra både ansatte og foreldre.

Felles tjenester

Samtidig starter nå utredningen om å slå seg sammen med nabokommunene om felles tjenester, for eksempel sentralbord, renhold og så videre.

– Foreløpig er det ikke kommet noe konkret ut av det, den jobben tar for alvor til over nyåret, sier Kristoffersen.