OSLO: «Miljøverndepartementet har vedtatt at lisensfelling av ulv skal avsluttes med umiddelbar virkning, fram til klagene er behandlet i departementet. All videre jakt på ulv må avsluttes umiddelbart», står det skrevet i en melding fra Fylkesmannen i Hedmark, ifølge Nationen.

Ulv skadeskutt

Sju av landets åtte regionale rovviltnemnder ga tillatelse til å felle 12 ulv fra 1. oktober til 31. mars, men vedtakene ble klaget inn av Norges Naturvernforbund og videresendt MD.

En ulv ble søndag skutt i Stor-Elvdal i Hedmark, men det var usikkert om ulven faktisk døde eller om den ble skadeskutt.

70 sauer drept av ulv

Minst to ulver har i vår og sommer tatt livet av rundt 70 sauer i Aust— og Vest-Agder. Fylkesmannen i Vest-Agder har utvidet skadefellingstillatelsen, noe som innebærer at det interkommunale skadefellingslaget kan felle to ulver frem til 31. oktober. Lisensjegere kan imidlertid ikke felle ulv mens Miljøverndepartementet behandler klagen fra naturvernforbundet.

— Dette betyr at de som skal ut og jakte elg til helga må la et eventuelt gråbein passere. Det er ikke noe jakt som pågår nå, men kun skadefelling, sier viltforvalter Tor Punsvik i miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Vest-Agder.

- Aldri skjedd før

Punsvik, som først ble kjent med vedtaket i ettermiddag, sier han aldri tidligere har opplevd at jakta stanses under en klagebehandling.

— Vi har fått påklaget både lisensjakt og skadefellingstillatelse uten at det har blitt gitt noen oppsittende virkning. Dette er noe vi ikke har erfart før, sier Punsvik.