BLID POSTMANN: Bjørn Arild Steen har bilen full av poser med post som skal rundt til offentlige etater. En blidere mann skal du lete lenge etter. Foto: odd-inge r nning uleberg
EGEN POSTBIL: -Den skulle vært rød, sier Bjørn Arild Steen og ler. 34-åringen ordner med nesten all offentlig post i Vennesla. Uten ham hadde det meste stoppet. Foto: odd-inge r nning uleberg

VENNESLA: — Jeg har en kjempefin jobb. Den er jo faktisk ganske viktig også, sier Steen.

Han er nettopp ankommet Herredshuset med to poser post. Det er mandag morgen. Han er helt presis, som vanlig. Han tar seg tid til en liten flørt med jentene i Servicetorget, før han begynner å sortere posten.

— Tannlegekort. Hvem skal til tannlegen, ler han og leser litt før han legger kortet i rett hylle.

Alltid blid

Hilde Honoré Langeid, Beate Fjellestad og Olene Ramsland bak disken på Servicetorget skryter alle veldig av Bjørn Arild Steen. Han er alltid blid, alltid positiv og alltid opptatt av om andre har det greit. Dessuten gjør han en kjempejobb.

— Er det nødvendig å være sur, da. Det er da ikke noe gøyere å si nei, bryter Bjørn Arild inn, før han fortsetter å sortere.

Tre dager i uka henter han post for kommunen. Da er han innom Herredshuset, Helsesenteret, Nav, Vennesla skole, Vennesla videregående skole, Vennesla ungdomsskole, Klokkerstua barnehage, Solsletta barnehage, Smååsane barnehage, Moseidmoen skole og enda noen plasser. Han farter rundt i en dønn ny mopedbil.

— Den tredje jeg har. Jeg sliter dem nokså fort ut. Det blir mye kjøring, ler han.

Midt på dagen må han til Nav og Vennesla videregående for å hente utgående post. - De vil ha litt sånn ekstra i forhold til de andre, ler Bjørn Arild.

Gledesspreder

Selveste ordføreren har bare godt å si om 34-åringen som holder hjulene i gang i det offentlige apparatet.

— Hadde alle vært som Bjørn Arild. Han er en gledesspreder. Han er stolt av jobben sin og han gjør den i overkant godt. Sånn skal det være, sier Torhild Bransdal.

Bjørn Arild Steen har cerebral parese. Han er utdannet på kontor/resepsjon på Nettped, og han skulle gjerne jobbet mer enn de 40 prosentene postombæringen gir ham.

— Kommunen har ikke funnet mer til meg. Det er ikke så lett når man har en sykdom. Det er mange som meg som ønsker mer å gjøre, men man får glede seg over det man har, sier han, og er åpen for tilbud.

Fritiden bruker han i helsesportslaget i Kristiansand og Vennesla, boccia og curling i byen, svømming i hjembygda. Også der er han kjent som mannen som alltid smiler og skryter.