KRISTIANSAND: — Farmen står høyt i kurs, men i år krasjet det med Dyrepasserne. 71° nord er en favoritt, fantastiske turer med naturopplevelser man sjelden har muligheter til å oppleve ellers. Jeg er glad i utfordringer og å slite litt. Dette er sjette runden jeg er med på.

— Hva har vær mest slitsomt?

— Flere ting. Folgefonna har vært ille, vi har gått på fjellski i vannvittig dårlig vær, snøstorm. Stetind har også vært heftig, med mye klatring i dårlig vær.

Tung last

— Hvordan jobber dere?

— Vi gjør det samme som deltakerne, med et kamera på 10-11 kilo i tillegg. Når de klatrer, klatrer vi, når de sykler, sykler vi, med en hånd eller uten hender, vi går på ski uten staver. Det er for å komme tett på og unngå støy fra bil og scooter. Det kreves at vi er i god fysisk form. Vi må løpe foran og bak og ta passeringsbilder. Det er mye intervall.

— Du reiser mye i jobben?

— Ja. Malaysia og Robinson flere ganger, Amazing Race verden rundt, med ny runde nå i november. Jeg kommer akkurat fra to uker i Marokko for Insider. En dokumentarserie som handler om å komme på innsiden av lukkede miljøer. Mandag reiser jeg til Dubai for nye opptak.

Livet på reise

— Hvordan er det livet?

— Jeg trives og får oppleve så mye i jobben. Men etter at sønnen vår kom for tre år siden prøver jeg å begrense det litt. De to årene med Dyrepasserne har vært helt luksus ettersom jeg kan jobbe hjemme i Kristiansand.

Har du drømmejobben?

— Ja, absolutt. Det å filme er min store interesse. Å kombinere det med å oppleve så mye er fantastisk. Og så er det sosiale livet i produksjonene bra.

— Du har vært med på mange realityserier.

— Jeg liker å lage historier. Å være der det skjer, og dekke det på best mulig måte.

Realitydeltaker

— Har du vurdert å være deltaker?

— Jeg skjønner de som søker for å få en opplevelse og utfordring, men selv trives jeg best bak kamera.

— Du er en rastløs person?

— Jeg er glad i å være i aktivitet. Surfing, sykling, snowboard, wakeboard, kiting. Jeg kunne aldri jobbet på kontor.

— Hva er favorittreisemålet?

— Med familien må det være Cape Town i Sør-Afrika. Det er bra for surfing, bra klima og spennende kultur. Det er gøy med Hawaii og Australia, men Cape Town er spesiell.