FARSUND: — Hendelsen er sterkt overdrevet. Den såkalte knivstikkingen var ikke en aktiv handling, sier Karl Johan Skråmestad ved Husebyparken Statlige Mottak For Asylsøkere, til fvn.no.

Skråmestad er mottaksleder ved asylmottaket i Farsund hvor en 39 år gammel mann fra Etiopia ble påført et kutt i hånden etter en krangel lørdag ettermiddag.

Ifølge Skråmestad skjedde uhellet da 39-åringen grep etter kniven.

Krangel om kniv

— De var uenige om hvem sin kniv det var og da den ene skulle gripe kniven kuttet han seg, forteller Skråmestad, til fvn.no.

Mannen ble ikke alvorlig skadet, men måtte sy noen sting som følge av såret han fikk.

En 24 år gammel mann fra Iran har i politiavhør forklart at det var 39-åringen som trakk fram kniven og som til syvende og sist ble skadet i basketaket som oppstod dem i mellom.

— Han har forklart at det var 39-åringen som trakk kniven og i basketaket som fulgte så ble han som trakk kniven selv stukket, opplyser førstebetjent Einar Deiz ved Farsund lensmannskontor.

— Det er to vitner til saken, men det er uklart hvor mye de egentlig har sett, sier Deiz.

Beklager hendelsen

Skråmestad beklager at slike episoder finner sted, mest av alt hvor ødeleggende de er for arbeidet som de ansatte ved mottaket har lagt ned i å bygge et godt omdømme og naborelasjoner.

— Jeg synes det er leit når det skjer, for det ødelegger så mye av det vi har bygget opp. Vi har brukt ti-tolv år på å bygge opp gode relasjoner, så skjer slike ting. Det er bare med på å bryte ned det forholdet vi har til lokalsamfunnet, sier Skråmestad.

Ifølge Skråmestad har de to asylsøkerne bodd i godt over ett halvt år ved mottaket i Farsund. Ifølge Skråmestad har verken 39-åringen eller 24-åringen vært i lignende episoder så lenge de har bodd ved mottaket.

Det er likevel standard prosedyre å rapportere slik episoder inn til UDI, som på sin side vurderer alvorlighetsgraden av hendelsen og videre prosess i vedkommendes asylsøknad.

Politiet har så langt ikke tatt ut noen siktelse i sakens forbindelse.

— Vi avventer til vi har fått snakket med 39-åringen også.