AGDER: I Vest-Agder svarer over 30 prosent at de ikke vet hva de skal gjøre med skattepengene. Det viser en undersøkelse Synovate MMI nylig har gjennomført på vegne av Sparebanken Sør.

Banksjef Karen Andersen ber folk betale regninger og spare.

– Dette er overraskende høye tall, sier Karen Andersen, konstituert banksjef i Sparebanken Sør avdeling Kristiansand. Hun viser til at snittet ellers i landet er på 18 prosent, mens det i Vest-Agder er 33 prosent som ikke vet hva de skal gjøre med skattepengene.– Mitt råd er å betale regninger og gjerne forbrukslån. Har du fortsatt penger til overs anbefaler jeg å sette pengene på høyrentekonto, eller på BSU-konto hvis du er under 34 år, forteller hun.

I undersøkelsen blir folk i hele landet spurt om hva de ønsker å bruke ferie— og skattepengene til. Stort sett ønsker man å bruke pengene på reiser og sparing, og det gjelder også i Vest-Agder. Men vestegdene skiller seg ut ved at hele 8 prosent ønsker å bruke penger på shopping. I resten av landet er det bare 1 prosent som har planer om å shoppe for pengene.