SKIEN: Forfatteren og politimannen Jørn Horst Lier, som jobber i Vestfold politidistrikt, ble anklaget for grov uforstand i tjenesten og å ha brutt taushetsplikten etter at han avhørte en torpedo uten å informere sine sjefer, skriver Dagbladet.

Opplysningene fra torpedoen viser angivelig at Atle Hamre er utsatt for et justismord. Nå er Horst Lier frifunnet av Spesialenheten for politisaker for å ha bidratt til å framskaffe avhør som kan ha gitt nye opplysninger i Hamre-saken.

Spesialenheten kritiserer Jørn Horst Lier og slår fast at han burde informert de ansvarlige for etterforskningen mot Atle Hamre. Likevel frifinner Spesialenheten politikjendisen fra de anklagene om uforstand i tjenesten og brudd på taushetsplikten.

– Vi er glade for at Spesialenheten fastslår at det er en viktig oppgave for polititjenestemenn å få fram sider av straffesaker som tyder på at noen er utsatt for justismord, og at de ikke har fulgt kritikken fra Agder politidistrikt om at Lier engasjerte seg mot sine kolleger, sier advokat John Christian Elden, som har bistått Jørn Horst Lier, til Dagbladet.

– Saken har vært skadelig for politiets renommé. Men først og fremst for den delen av politiet som ikke ønsket at man skulle engasjere seg når muligheten for et justismord dukket opp, sier Elden.