Bjart Gabrielsen (58) slutter etter 37 år i politiet. Han hadde ikke motivasjon til å fortsette lenger etter utallige omorganiseringer. Foto: Jarle R. Martinsen

— Han var den best kvalifiserte til stillingen. Han har stor erfaring innenfor politiet, sier administrasjonssjef Espen Jarle Hansen i Agder politidistrikt.

Fire personer hadde søkt stillingen etter Bjart Gabrielsen, som slutter i politiet.

Vagle sier han ser fram til å begynne i jobben.

Bjart Gabrielsen (58) slutter etter 37 år i politiet. Han hadde ikke motivasjon til å fortsette lenger etter utallige omorganiseringer. Foto: Jarle R. Martinsen

— Om jeg skulle gjøre noe annet innenfor politiet, så var det nå, sier Vagle, som er blitt 51 år.Han sier det ikke er avklart når han skal begynne i Mandal.

— Derimot kan jeg si at jeg nok ikke skal flytte til byen, jeg skal pendle fra Lillesand, sier Vagle, som har kone og tre barn.

Gabrielsen slutter

Vagle overtar jobben etter Bjart Gabrielsen, som mistet motivasjonen til å fortsette i politiet i forkant av enda en omorganisering.

— Vi sto overfor en ny situasjon der åtte enheter skulle bli til fire. Da tenkte jeg at nok var nok og valgte å slutte, sier Gabrielsen (58).

Han er inne i sin siste arbeidsuke etter å ha jobbet i politiet siden 1977. I 15 år har han vært politistasjonssjef og driftsenhetsleder for Mandalen driftsenhet. Han har vært en av de mest markante politisjefene i Agder i en årrekke.

Gabrielsen sier han har hatt en fantastisk arbeidsplass.

— Det er mye jeg vil savne, mest av alt kontakten med innbyggerne og kollegene. Jeg føler selv at jeg har prøvd å gjøre mitt beste for å skape en så god arbeidsplass som mulig for de som jobber her. Men jeg skal innrømme at det har tatt på å forholde seg til de kontinuerlige omstillingsprosessene vi har hatt, sier han.

Mens han har vært leder for stasjonen har antall ansatte i gamle Mandal driftsenhet blitt redusert 42 til 26 personer.

Han sier han skulle ønske de i mye større grad kunne diskutert fag i politiet framfor økonomiske utfordringer.

Preget av ulykker

Arbeidet i mandalspolitiet har de siste årene vært betydelig preget av ulykker og to drap. Fire dansker druknet utenfor Mandal for noen år siden. Sist vinter forliste fiskebåten Carina samtidig som en person forsvant i havet ved Lindesnes fyr. Og for bare to uker siden omkom en person i en bilulykke midt i Mandal sentrum.

Gabrielsen er kjent for å engasjere seg i de pårørende langt ut over rollen hans som politimann.

— Jeg har følt at jeg har kunnet hjelpe mennesker i slike situasjoner, til å få de inn i et spor som har bidratt til å få dem til å gå videre, sier Gabrielsen.

Ny jobb

Gabrielsen går nå over i en ny jobb utenfor politiet, uten at han vil si hva det er.

— Det blir flott å gjøre noe annet på tampen av yrkeslivet, sier han.