En 25 år gammel mann er i Jæren tingrett dømt til fengselsstraff i 18 dager etter at han kjørte i 144 kilometer i timen i Fardalsbakken på E 39 i Lindesnes.

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

Det er 80-sone på strekningen, hvor mange bilførere har mistet lappen siden åpningen for 2,5 år siden.

Fem tatt i kontrollen

Den 25 år gamle jærbuen ble tatt i samme kontroll som de to andre rogalendingene Fædrelandsvennen skrev om i går . I løpet av den to timer lange fartskontrollen søndag 9. mars, fikk totalt fem bilførere beslaglagt førerkortene.

25-åringen, som er bosatt på Bryne, var den som tråkket hardest på gasspedalen av samtlige.

I dommen fra Jæren tingrett går det fram at 25-åringen holdt høy hastighet over et godt stykke, og at han kjørte forbi flere biler oppover bakken.

I tillegg til fengselsstraff, mister mannen førerkortet i 15 måneder og må avlegge full førerprøve for å få det tilbake igjen.

«Noe for fort»

Jærbuen sa i tingretten at han syntes straffen var urimelig streng for å ha kjørt «noe for fort» på en trefeltsvei hvor det var oversiktlig og gode lysforhold.

Tingretten mente imidlertid at hastigheten var såpass høy at den tilsier en streng straff.

«Selv om kjøringen foregikk i et eget kjørefelt, med gode værforhold, og uten at det oppstod noen spesielle faresituasjoner, er det her tale om en alvorlig fartsoverskridelse, og allmennpreventive hensyn tilsier en streng reaksjon», heter det i dommen.

Jæren tingrett fant ikke noen formildende omstendigheter. Heller ikke da 25-åringen forklarte at han har et sterkt behov for å bruke bil for å kunne gjøre jobben sin.

«Den virkningen tap av førerretten vil ha for siktede, fremstår ikke som vesentlig mer byrdefull enn det som normalt kan påregnes», heter det i dommen.