Se videoen over!

MANDAL: — Vi er en god gjeng med kompiser som reiser rundt i verden og prøver å ha det så gøy som mulig. Og aller helst få det på film, forklarer Eivind Aanensen.

18-åringen fra Mandal gikk sammen med Endre Lia (17), Bendik Lindland (17) og Jon Markus Wiig (18) videre fra lørdagens UKM i Mandal med videoen "WeAreDoingShit", der grenser testes på flere fronter.

Salto fra 24 meter

skjernøybroa.jpg

— Det villeste jeg har gjort, er nok hoppet fra Skjernøybroa i Mandal, som skal være 24 meter høy fra toppen av rekkverket og ned til sjøen. Jeg hadde prøvd en gang tidligere, før vi fant ut at vi måtte ha det på film også, forklarer Aanensen, som står for det aller meste av både innhold og regi i filmene gjengen lager.Kun iført boksershorts og sokker tar han til alt overmål baklengs salto fra rekkverket, og kommer opp igjen fra vannet med et høyt brøl. Til stor applaus fra kompisene.

I Malaga i Spania er det longboard på landeveien som gjelder.

— Her ble vi faktisk vist bort av politiet da vi rant i trafikken. De var ikke så gode i engelsk, men vi skjønte såpass at det ikke var særlig populært, sier Aanensen og ler.

Trener turn

Kameratgjengen som bruker en god del timer i turnhallen i Mandal for å øve hopp og saltoer, tar med kamera på ny tur i vinterferien.

— Vi skal ned til alpene i Østerrike for å filme masse galskap på ski. Det blir knall, mener 18-åringen.

I filmen som gikk videre i UKM ser vi også vannhopp på ski, klippesalto, strikkhopp og flere spreke triks på ski. Det utføres også salto fra en slynge på en av Mandals laksestiger.

På spørsmål om hva han tenker om skader og ulykker i forbindelse med stuntene, blir han litt ettertenksom.

— Vi er nok blitt litt mer redde med årene. Det var nok villere før. Samtidig ligger det enda i kroppen det å pushe hverandre, og litt grenser. Så jeg tror nok vi kommer til å fortsette en stund til, sier han, før han avslutter på nokså typisk mandalsk.

— Det går som regel greit....