— Han er fornøyd med at straffen ble redusert og at det legges til grunn et mer realistisk bilde forbrytelser som dette, sier 40-åringens forsvarer, Arvid Sjødin.

Den tidligere lederen for Camp Bragdøya ble i Kristiansand tingrett dømt til fengsel i ett år og fire måneder. Retten la da til grunn at mannen hadde vært i besittelse av 87.000 barnepornobilder og 420 overgrepsfilmer. 40-åringen mente selv antallet var langt lavere, ettersom mange av bildene og filmene var kopier.

Agder lagmannsrett var enig i at antallet var lavere, uten at det var mulig å tallfeste dette nøyaktig.

«Slik bevisene fremkommer, finner lagmannsretten det imidlertid vanskelig, når rimelig tvil skal komme domfelte til gode, å legge til grunn et antall som ligger høyere enn størrelsesorden 20.000 som NN erkjenner», skriver lagmannsretten i dommen.

Straffen ble dermed redusert med to måneder. Forsvarer Sjødin, som la ned påstand om åtte måneders fengsel, sier at 40-åringen ikke har bestemt seg for om han vil anke saken igjen.

— Vi må sette oss ned og ta en diskusjon først, sier Sjødin.

Mannen, som drev Camp Bragdøya i ni år, er i tillegg til fengselsstraff også fradømt retten til å være barne- og ungdomsarbeider.