Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen var selvskrevne i troppen til sesongens høydepunkt i Holmenkollen.

Erlend Øvereng Bjøntegaard og Lars Helge Birkeland sto langt fram i køen i kampen om de to siste plassene.

Søndag fikk begge sjansen i verdenscupstafetten i Antholz, som følge av at Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø meldte avbud. Den muligheten grep de med begge hender.

Skjøt feilfritt

Birkeland fra Birkenes gikk en god annenetappe og brukte ikke et eneste ekstraskudd på standplass. Bjøntegaard fikk den litt utakknemlige oppgaven med å skulle forsvare den norske ledelsen på ankeretappen, mot stjerneløperne Simon Schempp og Anton Sjipulin. Kongsberg-gutten måtte strekke våpen etter to ekstraskudd på stående, men gikk Norge inn på pallen.

Etter rennet offentliggjorde landslagstrener Egil Gjelland den foreløpige norske VM-troppen. Der fikk Birkeland plass, mens Bjøntegaard må vente i spenning litt til.

– Jeg må ærlig innrømme at Erlend ikke har svekket sitt kandidatur i det hele tatt, men vi måtte ta et valg før dagen i dag. Da er det Lars Helge som er vår reserve. Det var ingen enkel jobb å gjøre uttaket, men vi måtte gjøre et valg, sa Gjelland til NTB.

Sjette billett

Landslagstreneren bekrefter videre at den sjette VM-billetten først blir delt ut etter de kommende verdenscuprennene i Canada og USA, og at han ønsker å se an resultatene i de rennene før avgjørelsen tas.

– Ja, det er lenge til VM, men som sagt har ikke Erlend svekket sitt kandidatur, sa Gjelland.

På kvinnesiden vil det også bli tatt ut en ekstra løper til VM etter rennene på det nordamerikanske kontinentet. Søndag fikk kvartetten Tiril Eckhoff, Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland og Marte Olsbu klarsignal.