Byggingen av den nye svømmehallen i Vennesla skulle i gang før sommeren. Men det skjer ikke. Foto: Egerdahl & Nordbø AS

Vennesla kommune har ennå ikke signert kontrakten med BRG for svømmehallprosjektet til 130,5 millioner kroner, og det er dette Skanska nå ønsker å sikre at heller aldri skjer.

— Vi har sendt begjæring om midlertidig forføyning til Kristiansand tingrett. Saken vil antakeligvis komme opp om et par ukers tid, sier regionleder i Skanska Norge AS, Are Eliassen.

Får Skanska gjennomslag så kan ikke kommunen signere med BRG før eventuelt en endelig avgjørelse tillater det.

Stevning

De to entreprenørene leverte anbud som var svært like på pris, men anbudstaper Skanska mener tildelingen til BRG ble gjort på feil grunnlag, og klagde på avgjørelsen.

Det var venneslatidende.no som onsdag skrev at Vennesla kommune har avvist klagen fra Skanska, og at entreprenøren svarer med å gå rettens vei.— Klagen ble ikke tatt til følge, og da prøver vi saken for retten, sier Are Eliassen.

Klagen fra Skanska var i hovedsak begrunnet med at kommunen feilaktig ikke har inkludert prisstigning, opsjoner, timesatser og påslagsfaktorer i tildelingskriteriet, og kun sett på sluttprisen uten disse faktorene.

Samtidig ble det i konkurransegrunnlaget satt dokumentasjonskrav til sluttprisen, hvor disse faktorene var med, noe Skanska forholdt seg til.

Skanska krevde dermed at BRG mistet anbudet, og at tilbudene ble evaluert på nytt.

Avviser

I svarbrevet til Skanska innrømmer kommunen at det er en uoverensstemmelse mellom kriteriene, men at den ikke er stor nok til å avlyse konkurransen.

Are Eliassen håper imidlertid nå at utfallet av saken blir at Skanska tildeles kontrakten. — Dersom vi vinner så kan kommune tilkjenne oss kontrakten, som rettmessig vinner av anbudet.

— Men det er bare ett av flere mulige utfall, og kommunen kan også komme til å gjøre noe annet. Men de må forholde seg til rettsavgjørelsen.

- Hvor viktig er det for Skanska å få svømmehallprosjektet?

— Vi lever av å bygge. Vi vil gjerne ha de prosjektene vi konkurrerer på. Dette er ikke et vanlig virkemiddel, men vi mener det er nødvendig, sier han.

Utsettes

Svømmehallprosjektet skulle etter planen stå ferdig høsten 2015, og byggestart var fastsatt til før sommeren. Det som nå er sikkert er at byggearbeidet utsettes.

— Hvor lenge byggestart utsettes er ikke godt å si. Dette er en komplisert sak, som tingretten nå skal ta stilling til. Men i verste fall snakker vi om flere måneder, sier kommunens prosjektleder for svømmehallen, Tellef Mykland.

— Framdriftsplanen er stram, og det er klart at det hadde vært gunstig å gjøre gravearbeidet i sommerferien. Nå får vi sannsynligvis ikke det, og da blir det dyrere med tanke på hms og vakthold etter skolestart. I verste fall må vi gå i gang med gravingen i høstferien, sier han.Mykland sier at han er usikker på hva utfallet vil bli dersom Skanska vinner gjennom med sitt krav.

— Da vil det kanskje bli en ny rettsrunde. Jeg tror ikke en ny konkurranse er aktuelt, sier han.