Fylkesmann Øystein Djupedal sier han er engasjert i Arendalsuka som privatperson. Han har oppgitt vervet i programkomiteen som et såkalt «sidegjøremål» overfor Arbeids— og administrasjonsdepartementet. Departementet må formelt godkjenne alle offentlige gjøremål en fylkesmann vil påta seg og som ikke er en del av fylkesmannsembetet. Djupedal gjorde dette for vervet sitt i Arendalsuka allerede i 2011. Djupedals navn og fylkesmannstittel figurerer om hverandre i en rekke invitasjoner. I fjor skrev han for eksempel til kronprins Haakon og inviterte ham til Arendalsuka, korrespondansen er registrert som fylkesmannspost. Det samme da han inviterte fredsprisvinner Rajendra Pachauri i år og også da han inviterte 88 gjester VIP-mottakelse. Det var Arendalsuka og ikke fylkesmannen som betalte.

— Når det gjelder Pachauri, var det naturlig å kontakte ham som fylkesmann. Jeg hadde besøkt ham i India, og du kan gjerne kalle dette en gjenvisitt. Når jeg også sitter i programkomiteen for Arendalsuka, bruker jeg bare nettverket mitt for sikre at vi får interessante gjester.

— Men er du privatperson eller fylkesmann når du inviterer slik?

— Begge deler. Vi har kanskje ikke gjort alt etter boka. Fremover må vi få en fastere organisering uten å miste det uformelle helt.