Det var i april i fjor at kvinnen satte seg til motverge på politihuset i Kristiansand. Hun ble pågrepet etter å ha stjålet smykker fra en gullsmed i Kvadraturen. Da hun ble ransaket før hun skulle settes i arresten, fant politiet også 29 gram hasj og 54 tabletter med det narkotiske virkestoffet diazepam på henne.

En måned tidligere opptrådte lyngdalskvinnen truende overfor to barnevernsansatte i hjemkommunen sin. Hun sa at hun ville drepe de to kvinnelige barnevernsansatte, samt barna deres. Bakgrunnen for truslene var at barnevernstjenesten arbeidet med å adoptere bort kvinnens barn.

Lister tingrett dømte den nå 37 år gamle kvinnen til 45 dagers fengsel, hvorav 30 dager ble gjort betinget. Retten fant det straffeskjerpende at kvinnen også i 2010 ble dømt for voldt mot offentlig tjenestemann og trusler mot ansatte i barnevernstjenesten. Det ble på den andre side ansett som formildende at saken ble såpass gammel før den kom opp for retten. Domfeltes vanskelige oppvekst ble også vektlagt.