Henrik Robstad var banens beste mot Viking. Her i fint driv på venstrekanten mens Daniel Aase er i støtte. Foto: Thomas Hegna
Lasse Sigurdsen imponerte og scoret ett av målene mot Viking. Foto: Thomas Hegna
Daniel Aase ser ut til å være Steinar Pedersens førstevalg som venstrekant. Foto: Thomas Hegna

— Det er mye positivitet rundt Start nå.

Daniel Aase har sett Start slå Viking 2-1 i Sørlandshallen, med unggutter fra Sørlandet i hovedrollen.

Lasse Sigurdsen fra Flekkerøy utlignet siddisenes ledelse før lyngdølen Mathias Rasmussen satte inn seiersmålet på vakkert vis.

Det er slik Start vil framstå, med en lokal profil.

Espen Børufsen

- Gøy å vise at vi kan

Mot Viking fredag var fem mann i startoppstillingen lokale gutter. Totalt i kamptroppen var 12 av 18 mann fra Sørlandet. Det er i sterk kontrast til hva fotballinteresserte i Kristiansand og omegn har blitt vant med de siste årene.

— Det hjelper på totalen. Vi kan hive inn tre-fire unggutter som ikke svekker laget. Det er opp til oss å få den positiviteten til å vedvare og utvikle seg. Det kommer over tusen mennesker på en treningskamp og da er det gøy å vise at vi kan, sier Aase til Fædrelandsvennen.

Henrik Robstad var banens beste mot Viking. Her i fint driv på venstrekanten mens Daniel Aase er i støtte. Foto: Thomas Hegna

Fjorårets sesong ble et år i økonomiens tegn for Start. De beste spillerne ble solgt unna, noe som gjorde at flere av de unge, lokale fikk flere sjanser enn de vanligvis ville fått. Men antallet sørlendinger i troppen mot Viking er uansett påfallende sammenlignet med hvordan det var i store deler av fjoråret.I siste seriekamp mot Molde i fjor var tre mann lokale spillere (Vikstøl, Børufsen, Stokkelien), og totalt sju mann i troppen hadde sine røtter på Sørlandet. I siste treningskamp mot Bodø/Glimt før fjorårets sesong var det tre sørlendinger i Start-elleveren (Vikstøl, Børufsen og Hodnemyr). Totalt var sju av 19 i kamptroppen lokale. Det mot 12 av 18 i fredagens kamp.

— Slik Start vil fremstå

Det i et lag hvor Steinar Pedersen gjorde det slutt på rulleringen. Et toppet Start-lag med fem sørlendinger fra Start, og hvor de lokale guttene var den store beholdningen. Sigurdsen og Rasmussen med hver sin scoring, samt at Henrik Robstad var banens beste spiller.

Jeg gleder meg til de skal vise dette uke etter uke i eliteserien.

Steinar Pedersen

— Jeg tror det er viktig, og at det kan dra flere folk på kamp. Publikum synes at det er gøy at vi er mange lokale. Det er slik Start vil framstå, med en lokal profil. Da er det fint at de unge, lokale viser seg fram, sier Espen Børufsen, selv fra Kristiansand.

Lenge har Start-fans måtte støtte seg på han og Rolf Daniel Vikstøl som faste sørlandske alibi i førsteelleveren. Mye tyder på at det er slutt på det nå. I tillegg til de fem som startet fredag har Eirik Wichne, Adi Markovic og Mathias Rasmussen alle imponert på trening i vinter.

Lasse Sigurdsen imponerte og scoret ett av målene mot Viking. Foto: Thomas Hegna

— Det betyr mye. Det er utrolig gøy at unggutta viser seg fram. Alle som var på kamp mot Viking ser hvor gode de er, sier Børufsen.- Det er Start-spillere som viser seg fram. Det er lokale, det er finner, islendinger, fra Rælingen. Vi er et lag bestående av alle som er med. Men at de unge, lokale plukker opp hansken og viser det de gjør mot Viking: Kjempefornøyd, sier Start-trener Steinar Pedersen.

— Men det har vært en verkebyll det tidligere med at Start har hatt få lokale spillere, så noe må det vel bety?

— Det er kjempebra. Det er ingenting som er bedre enn det. Så er det om å gjøre å bruke anledningen denne kampen var til å melde seg på en konkurransesituasjon. Vise at du spiller voksenfotball og at du har noe å by på på dette nivået. Så er det en treningskamp i februar. Jeg gleder meg til de skal vise dette uke etter uke i eliteserien, sier Pedersen.