— Skal ordningen fortsette, anbefaler jeg at oppsitterne bør betale alle kostnader, sier rådmann Knut Sæther i sin saksutredning til bystyret.

Følg FVN Mandal på Facebook!

I 2001 innførte kommunen betaling for brøyting av private veier. Det er rundt 200 boligeiere som bor langs disse veiene. I følge Sæthers utredning er det 22 kilometer som brøytes og som er fra ti til 800 meter.

Subsidierer

Regnestykket han har laget viser at kommunen subsidierer hver oppsitter med 1709 kroner per sesong, der altså brøytingen blir dyrere enn det grunneierne faktisk betaler. Totalt blir det hvert år omlag 340.000 kroner.

Nå anbefaler rådmannen at ordningen med brøyting på private veier opphører.

Men dersom politikerne vil det skal fortsette, vil han at oppsitterne skal betale det det faktisk koster å brøyte.

Kritisk

Saken vil få debatt i bystyret. SVs Morten Ekeland er kritisk til at saken kommer nå, etter at alle avtaler med de som skal brøyte i vinter er gjort.

— Dermed er jo bystyret nesten låst til å gjøre som rådmannen vil, det blir for dyrt å gjøre nye avtaler om de private veiene, sier han.

Forøvrig legger også rådmannen opp til at det ikke lenger skal brøytes på øya Hille da det ikke lenger har vært mulig å finne noen som vil brøyte der.