— Den pågrepne ble først bortvist av vektere på stedet, og fikk sjans til å gå, men nektet dette, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, til Fædrelandsvennen.

Truende oppførsel

Det var en mann på 23 år med utenlandsk opprinnelse, bosatt i Kristiansand, som mandag formiddag hadde tatt seg inn hos NAV i Kristiansand, hoppet over skrankene og hatt en truende oppførsel overfor de ansatte.

— Vedkommende er nå satt i celle i arresten og bøtelagt for ordensforstyrrelse etter straffelovens paragraf 350. Mannen var i tillegg bortvist fra NAV i 3 måneder, og har nok en forhistorie med etaten, forteller Klausen, som legger til at personen er veldig godt kjent for politiet for diverse forhold. Pågripelsen foreløp ifølge Klausen uten problemer.

Les også:

Ingen fysiske skader

NAV-leder i Kristiansand, Elisabeth Engemyr, kan bekrefte overfor Fædrelandsvennen at mannen hadde et bortvisningsvedtak, uten at hun vil kommentere bakgrunnen for dette.

— Vedkommende hadde forbud mot å besøke NAV i tre måneder, sier Engemyr. Ingen ansatte skal ha blitt fysisk skadet av hendelsen, og det skal heller ikke ha vært andre skader på kontor eller inventar.

Les også:

— Godt ivaretatt av leder

— Hendelsen ble godt ivaretatt av lederen på avdelingen hvor dette skjedde, sier Engemyr, og forteller videre at normale prosedyrer med avviksmelding følges.

— Vi har gode rutiner på debriefing, men slike saker er ikke hyggelig for noen. Heldigvis er det ikke ofte vi opplever slike saker, sier hun.