Slike stopper med vekter i enden var noe av utstyret som ble stjålet fra Kristiansand StrongTeam. Foto: Robert Tskhovrebov/www.studio22.no
Såkalte "yoke" forsvant også fra stedet. Foto: Robert Tskhovrebov/www.studio22.no
Flere slike steiner på 170 kilo ble stjålet. Foto: Robert Tskhovrebov/www.studio22.no
Leder i Kristiansand StrongTeam, Lars Erik Nilsen, viser fram lageret hvor NM-utstyret ble stjålet fra.
At man i det hele tatt har kapasitet og mulighet til å gjennomføre noe sånt er helt vannvittig, mener Lars Erik Nilsen. Bildet viser lageret hvor utstyret ble oppbevart.

KRISTIANSAND: — Det er helt vanvittig spør du meg. At man i det hele tatt har kapasitet og mulighet til å gjennomføre noe sånt, sier Lars E. Nilsen i Kristiansand StrongTeam til Fædrelandsvennen.

Kristiansand StrongTeam er en idrettsklubb innen strongman, og er Norges største i antall medlemmer.

- To benker var alt som stod igjen

Det spesielle tyveriet ble oppdaget tidligere i uken da Nilsen skulle innom lageret for å hente noe utstyr.

Leder i Kristiansand StrongTeam, Lars Erik Nilsen, viser fram lageret hvor NM-utstyret ble stjålet fra.

— Det eneste som stod igjen var to benker som vi løfter stein på, ellers var alt borte. Tyvene må jo hatt lastebil eller kjørt flere ganger med tilhenger for å stjele med seg utstyret, sier Nilsen.

Stein på 170 kilo stykket

I garasjen var det blant annet oppbevart 14-15 steiner som veier opptil 170 kilo stykket. - Å løfte disse steinene er jo praktisk talt umulig. Man må ha hatt lift på bilen eller lagd ei rampe for å få med seg dette, fortsetter Nilsen.

Av annet utstyr som er borte nevner Nilsen jernstokker, åk til å bære vekter over ryggen og spesialbygde 50-kilos vektskiver som ikke kan brukes til stort annet enn strongmanøvelser.

Tyveriet er politianmeldt og Nilsen kan fortelle at også lovens lange arm himlet med øynene da de fikk høre hva som var stjålet. - Jeg forstår at dette ikke kommer øverst på prioriteringslista til politiet, men det er et grovt tyveri vi snakker om her med utstyr verdt 40-50.000 kroner, forteller Nilsen.

Skal arrangere NM neste helg

At tyveriet skjedde kun en uke før Kristiansand StrongTeam står som arrangør av Norges Sterkeste, sportens Norgesmesterskap, gjør det ekstra ille.

— Nå må vi forandre på oppsettet og hastelage utstyr, men vi satser på et bra stevne med bra øvelser tross alt, sier Nilsen.

At man i det hele tatt har kapasitet og mulighet til å gjennomføre noe sånt er helt vannvittig, mener Lars Erik Nilsen. Bildet viser lageret hvor utstyret ble oppbevart.

Konkurransen går av stabelen lørdag 13. september i Odderøyhallen, og Nilsen har et lite håp om å få igjen utstyret innen den tid.

1000 kroner i dusør

— Jeg har også gått ut på Facebook og lovet 1000 kroner i tips for opplysninger som kan føre til at tyveriet blir oppklart, sier Nilsen og tilbyr tyvene å trekke politianmeldelsen dersom tyvegodset blir levert rette eier.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med politiet angående anmeldelsen, men hverken operasjonsleder eller jourhavende jurist kunne uttale seg om saken i helga.