Fem politipatruljer rykket ut sammen med ambulanse og brannvesen da meldingen om en voldsepisode i Setesdalsveien kom klokken 23.17. Foto: Kjetil Nygaard
Politiets innsatsleder Stig Vang på stedet. Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: Klokken 23.17 fikk politiet melding fra en vekter om bråk på en adresse i Setesdalsveien.

— Det er utøvd vold mot én person på stedet, og vi har fått opplysninger om at det muligens har blitt brukt kniv, sier operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Den skadde personen, en 47 år gammel mann, ble fraktet til sykehus i ambulanse etter voldsepisoden.

Væpnet aksjon

Politiet rykket ut med fem patruljer til stedet, og pågrep umiddelbart to menn, 44 og 45 år gamle, på stedet.

Politiets innsatsleder Stig Vang på stedet. Foto: Kjetil Nygaard

— Vi fikk raskt kontroll på personene, opplyser operasjonsleder Andersen. Væpnet politi rykket ut til basketaket på Grim, da de skjønte at det var tatt i bruk stikkvåpen.

— Bakgrunnen for bevæpningen er opplysninger vi fikk i den første meldingen, bekrefter operasjonsleder Atle Loven overfor Fædrelandsvennen lørdag morgen.

- Hva vet dere om foranledningen til episoden?

— De omstendighetene må etterforskningen avdekke, svarer Loven.

Brakk nesa og ble rispet

Både ambulansepersonell, politi og brannvesenet var på stedet ved 23.40-tiden. Brannalarmen i bygget ble nemlig utløst under oppgjøret mellom tre personer.

- Det har vært et oppgjør mellom tre beboere her. To er pågrepet av politiet, mens den tredje har fått brekt nesa og blitt rispet i leggen og halsen, sier innsatsleder Stig Vang til Fædrelandsvennens reporter på stedet like over midnatt.

Innsatslederen sier at den ene beboerens skader er påført med en skarp gjenstand, men de er ikke sikre på om det er benyttet kniv.

— Hvor alvorlig vedkommendes skader er er for tidlig å si noe om, forteller Vang.