— Det er mulig å spare 170.000 kroner i året på et slikt tiltak, sier kommunalsjef for stab i Mandal kommune Irene Lunde.

Etter oppdrag fra bystyret i fjor, har administrasjonen regnet seg fram til hva det koster å skjære ned på antall representanter. Med alle utgifter som møtegodtgjørelse, bevertning, trykkeutgifter og liknende koster hver representant 2100 kroner per bystyremøte.

Til nå har en egen økonomigruppe av politikere sett på saken. - Men jeg mener at besparelsen ikke er så stor at vi kan ta stilling til noe slikt, sier leder av utvalget Ove Nodeland (H).

Saken er derfor sendt videre et nytt politisk utvalg som er bestemt opprettet. Her skal de se på den framtidige politiske organiseringen.

Jeg mener at det ikke er noen god ide å redusere bystyret

— Det gjenstår å se hva utvalget kommer fram til, men jeg mener at det ikke er noen god ide å redusere bystyret. Jeg mener vi trenger en god bredde av representanter og partier, sier gruppeleder for Høyre Sven Seljom.

Det er SVs Morten Ekeland enig i. - Det er et feil signal å redusere et bystyre i en kommune der antall innbyggere øker, sier han.

Et regnestykke han har laget viser likevel at de tre partiene i bystyret som kun har én representant ville beholdt sine plasser selv med reduksjonen det er snakk om.