Etter å ha blitt dømt i to utpressingssaker, valgte Det Norske Travselskap (DNT) i 2009 å inndra Hamres lisens på livstid. DNT mente Hamre hadde skadet travsportens anseelse. Han ble blant annet dømt for å ha truet investor Trond Willy Wilhelmsen fra Kristiansand.

De siste fem årene har kusken kjempet for å få tilbake lisensen, men tapte på alle punkter i Oslo tingrett i fjor. Da ble han også dømt til å betale 459 049 kroner til (DNT).

Hamre anket dommen til Borgarting lagmannsrett. Anken ble forkastet. Nå er han dømt til å betale 284.800 i saksomkostninger til DNT.

Lagmannsretten skriver dette i dommen: «Det er ikke hjemmel for Hamres anførsel om at sanksjonen utgjør et brudd på grunnleggende prinsipper i norsk rett om vern av stilling og yrke. Hamre er ikke fratatt inntektsmuligheter. Han kan blant annet drive med import og trening av hest. DNT har et legitimt behov for å kunne distransere seg fra Hamre».

«Lagmannsretten mener også at sanksjonene er nødvendige og forholdsmessige. De idømte sanksjonene er svært strenge, særlig fordi de gjelder for alltid. Men de straffbare handlingene Hamre er dømt for, er også svært alvorlige.»