Forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen intervjues etter fengslingsmøtet. Foto: Eivind Kristensen

— Han slo for å stoppe henne fordi han ville ha bilnøklene sine, sier mannens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen til Fædrelandsvennen.

Mannen i slutten av 30-årene er siktet for forsøk på forsettlig drap på sin fraseparere kone sent mandag kveld på Øyslebø i Marnardal.

Forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen intervjues etter fengslingsmøtet. Foto: Eivind Kristensen

Påtalemyndigheten la ned påstand om fire uker i varetekt med brev og besøksforbud. Siktede erkjenner ikke straffskyld og ba om å bli løslatt.

— Slo for å stoppe henne

Etter fengslingsmøtet gikk forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen litt nærmere inn på årsaken til hendelsen som førte til at kvinnen nå ligger kritisk skadet på sykehus.

Mandag kveld var siktede på besøk hos kvinnen. Han hadde parkert bilen sin utenfor.

— Det har vært en situajson der han løper etter fordi han vil ha bilnøklene sine. Så har han slått for å stoppe henne, men ikke for å utøve vold, og så har det beklageligvis skjedd det som skjedde, sier Søndervik Johnsen.

Var beruset

Siktede hadde drukket alkohol. Forsvareren ønsker ikke å gå nærmere inn på hvor beruset han var.

Mannen var på besøk i huset der kvinnen nå bor alene sammen med parets to barn. Barna var i Oslo på tidspunktet for hendelsen.

En nabo Fædrelandsvennen snakket med har fortalt at han hørte bråk fra veien nedenfor huset sent mandag kveld.

— Jeg hørte at kvinnen skrek. Da jeg kom ut så jeg at mannen satt og holdt rundt kvinnen i en grøft på andre siden av veien, fortalte naboen til Fædrelandsvennen.

En annen nabo ringte til ambulanse, fortalte naboen. Politiet ankom etter at ambulansen hadde fraktet kvinnen bort.

— Mannen var rolig til politiet kom, sier naboen.