— Det var en som ringte og var interessert i eiendommen, og så ble vi enige om en pris, sier selger Jarle Tjelland til Fædrelandsvennen.

Han vil ikke gå ut med nøyaktig kjøpesum, men opplyser at boligen ble solgt litt under prisantydningen på 25 millioner kroner.

— Vi er veldig fornøyde med salgssummen, sier han.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Dyrest i byen

Den dyreste leiligheten på Tangen Ytterst har hatt prisrekorden for Kristiansand siden i fjor, den ble solgt for 20 millioner kroner.

— Jeg kan si at vi er over det, sier Tjelland, som jobber som eiendomsinvestor.

- Med god margin?

— Folk har vel forskjellige meninger om hva en god margin er.

Eiendommen er en av landsdelens flotteste, med egen strandlinje, brygge og sjøbod. Tomten er på over to mål, og boligen er på hele 470 kvadratmeter.

— Det er en fantastisk flott plass, men for to personer er det litt for mye plass, sier Tjelland.

Hus og hytte i ett

Kjøperen er daglig leder i kristiansandselskapet Lyskomponenter AS, Yngvar Rønning.

Yngvar Rønning, daglig leder i Lyskomponenter AS, har kjøpt Kristiansands dyreste bolig. Foto: Inger M Witteveen

— Vi var på utkikk etter en ny hytte, men var litt usikre på om vi heller ville ha hus og hytte i ett. Denne eiendommen passet oss fint, og vi gleder oss til å flytte inn, sier Rønning.Han flytter inn sammen med kone og to barn.

— Etter overtakelsen skal vi pusse det litt opp, og vi tenker og på å skaffe oss båt. Det har vi ikke for øyeblikket, men med en sånn eiendom bør vi jo det, sier han.

Ikke på markedet

Tjelland flytter nå til en leilighet på Hamresanden. Villaen på Andøya ble først lagt ut for salg i 2008, og ble trukket fra markedet i 2012.

— Markedet er jo ikke akkurat godt for slike boliger, det er jo en høy prisklasse, men det har vært litt interesse. Fire-fem personer har ringt, men det har ikke vært snakk om et sikkert salg før nå, sier eiendomsinvestoren.

- Vil gjerne være i forkjøpet

Ifølge Camilla Stenberg Rimestad i Sørlandets Eiendomsmeglerforening er folk villige til å betale mye for flotte eiendommer.

— Er beliggenheten og kvaliteten der, så er folk villige til å betale. Vi opplever også at interesserte kommer tilbake etter noen år og spør om eiendommer som har blitt tatt av markedet. De vil gjerne være i forkjøpet før den blir lagt ut igjen, sier hun.

Grønnehaven 10 ble kjøpt av Tjelland i 2007 for 17,5 millioner kroner, og også da satte den rekord for dyreste bolig i Kristiansand. Ifølge Dagens Næringsliv har Tjelland brukt nær ti millioner kroner på en totalrenovering av eiendommen, før han fikk problemer da finanskrisen slo til. Ifølge avisa fikk flere av Tjellands selskaper problemer og gikk konkurs, noe som skal ha vært en påvirkende faktor til at huset ble lagt ut for salg.

På Andøya er boligen i godt selskap prismessig, hvor fire andre boliger de siste sju årene er solgt for 15 millioner kroner og oppover.

Februar måned har så langt ført til to store bolig- og fritidseiendomsalg på Sørlandet. I tillegg til eiendommen på Andøya har også Bergsøya blitt solgt for 21.250.000 kroner, også der var prisantydningen på 25 millioner kroner.