— Jeg ble temmelig sjokkert, det skal jeg innrømme. Vi har aldri opplevd å få en så stor gave før. Opp igjennom årene har det blitt en del gaver, men aldri så store som dette fra en enkeltperson, sier Ørsnes.

Tidligere denne uka mottok han en e-post om at noen ville gi en gave til armeen. Et par dager senere ble én million kroner overført til deres giverkonto.

Anonym

Giveren ønsket å være anonym.

— Han ønsket ikke noe skriveri om seg selv. Gaven ble gitt fordi han satt pris på vår innsats for de svakeste i samfunnet. Vi har snakket med ham, og uttrykt vår takknemlighet, slik vi gjør til alle som gir oss gaver, sier kapteinen.

Det er ikke bestemt hva pengene skal brukes til. Gaven blir regnet sammen med alle andre gaver de mottar i desember, og det kan derfor gå mot ny giverrekord for korpset i Kristiansand.

Ny rekord

— Nå må vi sette oss ned og tenke igjennom hva pengene skal brukes på. Vi er alltid litt nervøse på om vi bruker pengene på riktig måte. Jeg vil tro at det kan gå mot ny rekord for desember. Medregnet gaven ligger vi nå på over 1.2 millioner kroner innsamlet gjennom gaver og julegryter, sier Ørsnes, som og berømmer Kristiansands innbyggere for å være gode givere.

— Kristiansand ligger helt i toppen på innsamlede penger nasjonalt, det er vi veldig takknemlige for, sier han.