— Det har vært en uke full av gode inntrykk. Målestokken vår er tilbakemeldinger fra dem som har deltatt, og det vi hører er at mange har hatt en kjempeopplevelse, sier Edvardsen.

Sommerstevnet har blitt avholdt hver sommer siden 1963. I år igjen var voksne, barn og ungdom samlet til fellesskap, møter og andre aktiviteter fra 11. - 19. juli.

— Vi regner med at det har vært mellom 7000- 8000 besøkende innom i løpet av uka. Det var bra trykk i ukedagene, for da pågikk også barne- og ungdomsarbeidet.

Edvardsen forteller at barn og unge er en viktig målgruppe.

— I år var 1026 barn påmeldte. Dette er et område vi satser veldig på, og vi har et mål på sikt at 2000 barn og unge skal komme innom, sier Edvardsen.

Godt samarbeid

Onsdag, torsdag og fredag skal ha vært dagene med flest besøkende. Programmet har vært variert, og torsdag kveld gjestet både Knut Arild Hareide, leder for Kristelig Folkeparti, og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre scenen. Å høre forskjellige personer snakke om troen sin, trekker Edvardsen fram som et av ukas høydepunkter.

— Vi har også hatt flere positive medieoppslag. I tillegg er det hyggelig å se at så mange familier besøker stevnet. Man får treffe folk som ellers bare ser deg i et blad, forteller Edvardsen.

Ordfører i Kvinesdal, Svein Arne Jerstad (Ap) ser på stevnet som et positivt arrangement for hele kommunen:

— Det er et stevne som vi har hatt i alle år, og mange folk kommer tilbake til stevnet. Jeg synes personlig det er et godt samarbeid mellom Kvinesdal kommune, Sarons dal og Troens bevis å ha et slikt arrangement. Jeg tror det er flere parter som høster frukter fra det, sier Jerstad til Fædrelandsvennen.

Positivt for bygda

Ordføreren trekker særlig fram hva stevnet kan bety for de unge i kommunen.

— Arrangementet har i flere år satset på barn og unge, og jeg har lagt merke til at de setter pris på det. Jeg synes det er viktig å legge til rette for gode tilbud for de yngste i trygge omgivelser slik som her, sier han.

Jerstad tror også at flere i bygda kan tjene godt på arrangementet.

— For handelsstanden vil jeg tro det er en av ukene i året som har størst omsetning. Jeg tror det er en viktig uke for handelsstanden, når det gjelder koblingen mellom turister, møtedeltakere og aktiviteter som skjer i kommunen.

Det politiske er viktig

Ordføreren synes det er svært positivt for bygda at flere toppolitikere besøkte stevnet.

— For min egen del er det positivt. Da partilederen kom, fikk vi en del timer sammen før stevnet startet, til både inspirasjon og motivasjon. Vi kunne diskutere emner som jeg mener er viktig for bygda og regionen, som igjen kan tas med inn til Stortinget. Vi kan få diskutere dette på andre tilfeldige treff, men å ha med det politiske på stevnet synes jeg uansett er viktig.

Jerstad forteller til slutt at et slikt arrangement påvirker kommunens omdømme.

— Kvindølene er kjent som et raust folkeslag. De kan være med å ta imot folk fra store deler av landet. Stevnet blir på mange måter et samlingspunkt, og for kommunens del er det positivt å sette av tid til et slikt arrangement.