FLEKKEFJORD: 1. juli skulle egentlig det nye kultursenteret Spira stått klart. Men byggingen er forsinket, og arbeidet blir nok ikke ferdig før i midten av august. Det er også fare for ny budsjettsprekk, melder avisen Agder.

— Holder antagelig ikke

I mai satte nemlig bystyret av 4,1 millioner kroner for å dekke sprekk i budsjettet.

— De 4,1 millionene som ble satt av i forrige bystyre holder antagelig ikke. Det er pr. nå brukt 3,1 millioner av de 4,1, og det er syv uker igjen med arbeid, opplyste kommunalsjef Svein Hansen på bystyret i Flekkefjord onsdag kveld.

Det har kommet flere endringskrav de siste månedene. I april kom det 112, så 55 i mai og 60 i juni. Det er ennå ikke klart hva den endelige summen vil komme på.

140 millioner

Flekkefjæringene begynte å diskutere kulturhus allerede på 70-tallet, og for 15 år siden ble kinokvartalet valgt som kommunens tusenårssted og tomt for kultursenteret. I 2014 ble den gamle kinoen og tre andre bygninger revet for å gi plass til kultursenteret.

Da byggingen startet, hadde det en prislapp på 140 millioner kroner.

Bygget er over fire etasjer og har et brutto gulvareal på 3500 kvadratmeter. Senteret vil blant annet inneholde en storsal med 370 setyer, kinosal, bibliotek, øvingslokale for band, fritidsklubb og lokaler til kulturskolen.

Åpningen av bygget 24. september vil gå som planlagt.