Etter flere måneder med planlegging startet fredag utkjøring og monteringen av over en halv million fyrverkerieffekter på jordet like sør for Tangvall sentrum. Foto: Tore Andre Baardsen
Det ble fredag jobbet hardt med forberedelsene til lørdagens seks minutter lange fyrverkerifest. Foto: Tore Andre Baardsen
Pall på pall med fyrverkeribatterier ble fredag kjørt ut på jordet. Lørdag kl. 18.00 går alt i lufta. Foto: Tore Andre Baardsen

Fvn.no sender direkte fra fyrverkeriet klokken 18 lørdag.

SØGNE: — Det ser ut til å bli gode vær- og vindforhold på lørdag, så alt skulle ligge til rette for en skikkelig fyrverkerifest. Jeg vet at det kommer folk både fra Oslo og Stavanger for å få med seg begivenheten, sier Frank Abildsnes.

Les også: Vil sette verdensrekord i fyrverkeri

Det var innehaveren av den lokale jernvarehandelen Sør Tre som utfordret Svea Fyrverkeri til å sette ny verdensrekord i fyrverkeri i Søgne. Fyrverkeriimportøren tente bokstavlig talt på ideen, og fredag ettermiddag rullet en semitrailer med fyrverkeri inn på jordet like bak rådhuset på Tangvall. Etter at denne var tømt, kom det ytterlige forsyninger.

Det ble fredag jobbet hardt med forberedelsene til lørdagens seks minutter lange fyrverkerifest. Foto: Tore Andre Baardsen

Lørdag kl. 18.00 skal over en halv million fyrverkerieffekter avfyres i løpet av seks minutter. Målet er å overgå fjorårets nyttårsfeiring i Dubai, og få verdensrekorden notert i Guinness rekordbok.

Gigantisk flagg

— Vi skal male himmelen i rødt, hvitt og blått for å skape et gigantisk flagg. Dette er vår hyllest til den norske grunnlovs 200-årsjubileum, sier daglig leder Anders Sture i Svea Fyrverkerier AS.

Verdensrekordforsøket har på grunn av den store mengden fyrverkerieffekter en svært høy vanskelighetsgrad. Unique Pyrotechnic, som er spesialist på oppskyting av større fyrverkeri, er engasjert for å bistå med den praktiske gjennomføringen av verdensrekordforsøket. De har blant annet vært nødt til å støvsuge Norge, Sverige og Finland for tilkoblingsutstyr.

Venter tusener

— Det gjelder å være ute i god tid, og være forberedt på at de ikke vil være mulig å parkere i sentrum. Vi har opprettet mange alternative parkeringsplasser på skoler og i nærliggende boligområder. Det vil også bli satt opp shuttlebuss mellom Høllen Vest og sentrum, sier Elisabeth Thomassen Kleivset.

Pall på pall med fyrverkeribatterier ble fredag kjørt ut på jordet. Lørdag kl. 18.00 går alt i lufta. Foto: Tore Andre Baardsen

Hun representerer Røde Kors som lørdag vil stille med 50 personer til å dirigere trafikk og se til at folk finner seg til rette. Foruten førstehjelpsteam vil Røde Kors ha et eget telt for barn som kommer bort fra foreldrene sine. Småbarnsforeldre oppfordres til å skrive telefonnummeret sitt på barnas hender.

Venter storinnrykk

— Det er jo umulig å si hvor mye folk som kommer. Vi er forberedt på at det kan komme mellom 10.000 og 15.000 mennesker. Vi har oppfordret Søgnes egne innbyggere til å la bilen stå, og folk som bor sentralt om å tilby venner og kjente parkeringsplass hos seg, sier daglig leder Pablina Repstad i Søgne Handelsforening.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook

Hun forteller om arrangører av julebord i nabokommuner som har meldt sin ankomst med busser. De ønsker å gi sine julebordsgjester en skikkelig pangstart på kvelden.

Kevin Juhl-Thomasen i eventselskapet Team Works sier at totalt 200 personer har og vil arbeide med verdensrekordforsøket og at det i tillegg til innleid personell er lagt ned flere tusen dugnadstimer.

Se fyrverkerirekorden fra Dubai i playeren under.