SØGNE: Akuttmottaket ved Sørlandet sykehus opplyser tirsdag at mannen hadde omfattende skader i hånda da han ankom sykehuset like etter midnatt. Natt til tirsdag ble han sendt videre til Oslo universitetssykehus for ytterligere behandling.

— 26-åringen er innlagt ved Oslo universitetssykehus med alvorlige skader etter fyrverkeriulykke i natt, opplyser medievakt Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus til Fædrelandsvennen.

Eksploderte i hånda

Ulykken skjedde rundt midnatt nyttårsaften. 26-åringen og flere andre var da samlet utenfor Betanias bedehus i Skarveien for å skyte opp fyrverkeri.— Det vi vet er at han holdt på med fyrverkeri og at det har smelt av. Det medførte at han ble kjørt til sykehus med skader i den ene hånda, sa operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen natt til tirsdag.

Ifølge politiet skal mannen mest sannsynlig ha blitt skadet av fyrverkeri han selv fyrte opp.

Sjekker fyrverkeriet

Politiet vil etterforske saken videre, men har foreløpig ikke gjennomført noen større etterforskningsskritt.

— Vi har sjekket litt når det gjelder fyrverkeriet, men må foreta noen flere undersøkelser, sier politibetjent Sturla Robstad i Agder politidistrikt.

— Har dere mistanke til at det er noe galt med fyrverkeriet eller at det er gjort noe ulovlig?

— Det har vi ikke helt klart for oss ennå. Vi vet ikke konkret hva som er brukt, sier Robstad.

Åstedsundersøkelse

Ingen er så langt avhørt i forbindelse med ulykken.

— Etterforskningsleder vil ta stilling til dette etter hvert, sier Robstad.

Politiet varslet natt til tirsdag at det ville bli gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet. Ved 14-tiden tirsdag var disse undersøkelsene ikke påbegynt.

— Det er nok tvilsomt at dette blir gjort i dag. Sannsynligvis skjer det i morgen, sier vaktleder Audun Eide ved Kristiansand politistasjon.