LILLESAND: – Jeg regner med å kunne åpne selve veikroa før sommerferien, mens byggearbeidene i resten av huset fortsetter, sier Asbjørn Olsen.

Til daglig er han administrerende direktør ved Grandal Trevare i Høvåg. I desember 2011 ble det klart at han hadde kjøpt en åtte mål stor tomt av Lillesand kommune for seks millioner kroner. Og nå er altså gravemaskinene på plass.

150 spisegjester

Det blir romslige dimensjoner over kroa, som får en ideell beliggenhet, like ved motorveien. Ved en normal bordsetning vil det være plass til 150 spisegjester. Geir Figenschou skal drive kroa, han har tidligere flere års erfaring fra Høvåg Gjestehus. I andre etasje kommer overnattingsrommene. Totalt skal det være plass til 40 personer, fordelt på enkelt-, dobbelt— og familierom. Olsen har først og fremst vanlige turister i tankene. Og dyreparken er jo ikke langt unna.

Tredje etasje vil være forbeholdt kontorer. Prislappen på det hele blir på omtrent 35 millioner, da er kjøpet av tomta inkludert.

– Jeg har lyst til å gi litt ros til Lillesand kommune. De har vært svært ryddige og greie gjennom hele prosessen. Jeg er meget godt fornøyd, sier Olsen.

Redusert trailerparkering

Han er mindre fornøyd med diskusjonen som har vært rundt parkering av kjøretøyer med farlig gods. På grunn av regler om antall meter til bygningen har han måttet redusere tallet på p-plasser for trailere fra 25 til 15. – Men på bensinstasjonen rett over veien kan de stå, sier Olsen en smule ironisk.

Det legges ellers opp til rundt 60 p-plasser for personbiler og fire for busser. Om denne veikroa blir den største på strekningen mellom Oslo og Stavanger, tør Olsen ikke si. Men i øvre kategori blir den i alle fall.

– Det er i grunnen ikke så mange slike kroer, det går jo mest i bensinstasjoner, sier han.