KRISTIANSAND: En 22 år gammel mann fra Kristiansand trodde han hadde funnet opp kruttet da han i april i fjor klarte å lure DNB til å betale ut 24.982 kroner.

Mannen opplyste til banken at det var foretatt åtte uberettigede transaksjoner med hans Visa-kort, og fikk deretter «tilbake» pengene.

Krav til SR-Bank

Men det var altså 22-åringen selv som hadde tatt ut pengene med bankkortet. Og fire måneder senere, i august 2015, bestemte han seg for å prøve igjen.

Denne gangen høynet han innsatsen, oppsøkte Sparebank1 SR-Bank, og opplyste at hans Visa-kort var benyttet av uvedkommende ved 26 transaksjoner.

Den unge mannen krevde å få utbetalt 116.900 kroner.

Bank-ID

Men de bankansatte lot seg ikke lure. De oppdaget nemlig at det var benyttet sikre nettløsninger med 22-åringens egen bank-ID ved transaksjonene.

Dermed avslo de kravet.

Nå, 15 måneder senere, har Kristiansand tingrett dømt mannen til samfunnsstraff på 150 timer. Han må også betale erstatning til DNB på 24.982 kroner.

Formildende

Dommen omfatter også de to falske anmeldelsene mannen leverte til politiet da han forsøkte å lure bankene, samt et grovt heleri på 230.000 kroner. Pengene var utbytte fra en eller flere straffbare handlinger, ifølge dommen.

22-åringen har tilstått alt, og saken ble avgjort som en tilståelsesdom. Både tilståelsen, lang saksbehandlingstid, samt at mannen er i en rehabiliteringsfase, ble formildende for ham.